ABD ve Almanya'da da Enflasyon Rekor Kırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD ve Almanya'da da Enflasyon Rekor Kırdı

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon rakamlarına değindi.

Siyaset 5 Mayıs 2022 20:25 0
ABD ve Almanya'da da Enflasyon Rekor Kırdı

Son dakika haberi: Nureddin Nebati'den enflasyon açıklaması geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu ve rekor seviyede gelen enflasyon ile ilgili değerlendirmede bulundu. ABD , Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde enflasyonun rekor seviyede geldiğini söyleyen Bakan Nebati, "Enflasyon hepimizin ortak meselesidir. Ancak bu durum ihracat, istihdam, yatırım ve üretimdeki artışlarla Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdığımız gerçeğini asla gölgeleyemez." ifadeleri ile açıklamasına başladı.

"ABD VE ALMANYA'DA DA REKOR KIRDI"

Diğer ülkelerde de enflasyonun rekor kırdığını söyleyen, "Pandeminin neden olduğu tedarik zincirlerindeki aksamalara ilaveten Rusya-Ukrayna savaşının küresel enerji, gıda ve diğer emtia fiyatlarını daha da yükseltmesi tüm dünyada enflasyonu körüklemiştir. Örneğin ABD’de enflasyon son 41 yılın zirvesinde seyrederken Almanya ve Fransa son 40 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor. Diğer Avrupa ülkelerinde de durum bundan farksız." ifadelerini kullandı.

BİZDE DÖVİZ ETKİSİ VAR

Türkiye'deki duruma ilişkin açıklamada bulunan Bakan Nebati, "Bu küresel olumsuzluklara ilaveten ülkemizde döviz kuru gelişmelerine bağlı olarak enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiği de bir gerçektir. Ancak kur korumalı mevduat ürünleri başta olmak üzere Aralık ayından bu yana aldığımız tüm tedbirlerle birlikte finansal piyasalarda istikrarı sağlayarak döviz kurundaki oynaklığı önemli ölçüde kontrol altına aldık." dedi. 

Bunlara ek olarak KDV indirimleri ve denetimlerin yapıldığını söyleyen Nebati, "Stokçuluğu önlemek ve fiyatların seyrini izlemek amacıyla Bakanlığımız koordinasyonunda dijital “Ürün Takip Sistemi” çalışmalarımızın meyvelerini de çok yakında alacağız." dedi ve insanımızın enflasyona karşı yaşadığı sıkıntıyı bildiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandıÇ

"Yüksek enflasyon sebebiyle insanımızın yaşadığı sıkıntıların her birinin farkındayız ve sorunları asla görmezden gelmemiz söz konusu dahi olamaz. Herkes şunu çok net bir şekilde bilmedir ki son 20 yılda, millet olarak karşı karşıya kaldığımız her türlü krizden nasıl güçlenerek çıktıysak, bugün bu enflasyon belasından da aynı iradeyle kurtulacak, güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.

Yarına yön veren lider ülke olma yolunda sabırla, ısrarla, inançla ve beraberce yol alarak tüm sorunlarımızı tek tek aşacağız. Kararlılığımızdan ve azmimizden kimsenin en ufak bir şüphesi dahi olmasın!"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç