ABD, sene sonu brent petrol tahminini açıkladı: Benzin ve motorin ne kadar olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD, sene sonu brent petrol tahminini açıkladı: Benzin ve motorin ne kadar olacak?

Son dakika haberi: ABD sene sonu brent petrol varil fiyatı tahminini açıkladı. Peki bu tahmine göre motorin ile benzin ne kadar olacak?

Emtia 10 Ağu 2023 19:19 0
ABD, sene sonu brent petrol tahminini açıkladı: Benzin ve motorin ne kadar olacak?

Sene sonu brent petrol tahmini açıklandı: Yıl sonunda benzin ve motorin ne kadar olacak?

Amerika'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bugün bir açıklama yaptı ve "Ağustos 2023 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"nu kamuoyunun bilgisine paylaştı. Söz konusu rapora baktığımızda OPEC'in en büyük üreticisi konumundaki Suudi Arabistan'ın ham petrol üretimine yönelik gönüllü kesintiyi Eylül ayını kapsayacak şekilde uzatma kararı ve yılın ikinci yarısında küresel petrol talebinde beklenen artışın fiyat hareketlerinde etkili olacağı bildirildi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün en büyük üreticisi konumundaki Suudi Arabistan'daki üretim kesintilerinin küresel petrol stoklarının düşmesine neden olacağı ve bunun da petrol fiyatının yukarıda kalmasına neden olacağı bildirildi.

2023 yılının ilk yarısında günlük ortalam 600 bin varil artan küresel petrol stoklarının 2023 ikinci yarısında günlük ortalama 400 bin varil gerileyeceği tahmin ediliyor. Gelecek sene küresel stoklarda kısıtlı bir artış bekleniyor.

Bu kapsamda brent petrol varil fiyatının sene sonunda 82.62 dolara yükseleceği bildirildi. Bu rakam daha önce 79.54 dolar olarak açıklanmıştı.

ABD petrolü olarak bilinen Batı Teksas türü ham petrolün ortalama fiyatının ise 77.79 dolar olacağı bildirildi. Daha önce yayınlanan raporda bu 74.61 dolar olmuştu.

2024 yılında ise brent petrol fiyatının 86.48 dolar seviyesine çıkacağı, ABD petrolünün ise 81.48 dolar olacağı bildirildi.

AKARYAKIT FİYATLARI NE OLUR?

Bu beklentilerin yanı sıra dolar kurunun sene sonunda 30 lira olması bekleniyor. Bu rakamlara göre hesaplama yapıldığında motorin ve benzin fiyatının 45 lira seviyelerinde olması bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç