ABD Powerball Loto Çekilişinde Rekor İkramiye Dağıtılacak: Türkiye'den Powerball Nasıl Oynanır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD Powerball Loto Çekilişinde Rekor İkramiye Dağıtılacak: Türkiye'den Powerball Nasıl Oynanır?

Amerika'da piyangoda dağıtılacak para miktarında dünya rekoru geldi. İşte Powerball ikramiyesi.

Finans Magazin 7 Kasım 2022 13:18 0
ABD Powerball Loto Çekilişinde Rekor İkramiye Dağıtılacak: Türkiye'den Powerball Nasıl Oynanır?

Amerika'da piyangodan dağıtılacak para rekor kırdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nden son dakika haberiğ geldi. Gelen bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü loto oyunu Powerball, 39 haftadır devrediyor. Art arda devrretmesinden sonra ikramiyesi awstronomik bir rakama çıkan lotoda bu hafta 1.9 milyar dolar için çekiliş yapılacak.

Ameirka'da 45 eyalet, başkent Washington DC ve Porto Riko ile Virgin Adaları'nda çekilecek olan lotoda oynayanların büyük ikramiyeyi kazanabilmeleri için 6 rakamın hepsini bilmeleri gerekmektedir. 

ÇIKMA ORANI ÇOK DÜŞÜK

Tüm rakamları bilmenin ihtimali 292.2 milyonda 1 olarak açıklanırken söz konusu ikramiyenin tek kişiye çıkması durumunda dünya tarihinde tek seferde en fazla kazanılanpara olacağı ve dünya rekoru kırılacağı öğrenildi.

DAHA ÖNCE NE KADARDI?

Daha önce Lotoda en büyük ikramiye 1.59 milyar dolar seviyesindeydi ve bu para 3 kişiye çıkmıştı. 3 Ağustos tarihinde 200 milyon dolarla en son Powerball 3 Ağustos tarihinde Pennsylvania'ya çıkmıştı. 

PARA TKE SEFERDE YA DA 29 YIL TAKSİTLE ÖDENİYOR

İkramiye kazanan kişiler tek seferde parasını alabiliyorken 29 yıllık taksitlerle de parasını alabiliyor. 

1.9 MİLYAR DOLAR KAÇ TL EDER?

Güncel döviz kuruna göre baktığımızda 1.9 milyar dolar = 35 milyar 340 milyon lira yapıyor. Bu para size çıkacak olsa para ile ilk olarak ne yapardınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

TÜRKİYE'DEN NASIL OYNARIM?

Türkiye'de bulunanlar Powerball piyangıosuna katılabilecekler. Bunun için iki yol var. Ya Amerika'ya giderek Powerball bileti alabilir, oradaki bir yakınınıza aldırabilir ya da Online Powerball piyango oynayabilirsiniz.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç