ABD Hazine Bakanı Yellen'den enflasyon açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD Hazine Bakanı Yellen'den enflasyon açıklaması

Ameirka'dan enflasyondan sonra son dakika açıklaması geldi. Açıklanan verilerin ardından Yellen bir değerlendirmede bulundu.

Ekonomi 25 Şubat 2023 12:31 0
ABD Hazine Bakanı Yellen'den enflasyon açıklaması

Amerika'dan enflasyon açıklaması geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen bir son dakika açıklamasında bulundu. Ocak ayında enflasyonun beklenmedik şekilde yükseldiğini söyleyen Yellen, enflasyonla mücadelenin düz bir çizgi olmadığını ve daha çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Hindistan'da düzenlenen G20 finans liderleri toplantısında açıklmalarda bulunan Yellen, Federal Rezerv'in enflasyon mücadelesini kazanması için bir durgunluğun veya önemli ölçüde daha yükske işsizliğin gerekli olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Dün açıklanan son iki yılın en güçlü ABD tüketici harcaması verileri geldi. Yaşanan sert yükseliş sonrası açıklama yapan Yellen, Fed'in takip ettiği, enflasyon ölçüsü olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin Ocak ayında beklenmedik şekilde yükseldiğini, bunun da Fed'in enflasyonla mücadelesinin hala geride kalmadığını gündeme getirdi.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Yellen, “Bu raporun düz bir çizgi olmayacağını gösterdiğini düşünüyorum. Enflasyonun sorun olmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Yellen, enflasyonun yüksek olduğunu Fed'in hedefine varması için daha çok yolları olduğunu söyledi.

1970'li yıllarda enflasyonu düşürmek için durgunluk olduğunu ve bunun gerekli olduğunu söyleyen Yellen, şimdi durumun bu şekilde olm adığını söyleyerek, “Enflasyonu düşürmenin, güçlü bir iş gücü piyasasını sürdürmekle tutarlı olacak bir yolu olduğunu defalarca söyledim ve inanmaya devam ediyorum" dedi.

Fed tutanaklarında da sıkılaşma mesajları verilmiş ve dolarda güçlenme, altında baskı olmuştu. Dolar kuru 18.87 TL, gram altın ise 1099 TL.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç