ABD Hazine Bakanı Yellen, 3 sene önce yaptığı enflasyon açıklamasından pişman
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD Hazine Bakanı Yellen, 3 sene önce yaptığı enflasyon açıklamasından pişman

ABD Maliye Bakanı Yellen, 3 sene önce yaptığı enflasyon rakamları açıklamasından pişman olduğunu söyledi.

Ekonomi 13 Mart 2024 0
ABD Hazine Bakanı Yellen, 3 sene önce yaptığı enflasyon açıklamasından pişman

ABD'li Bakan Yellen, enflasyon açıklamasını keşke yapmasaydım diyor.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, 2021 yılında enflasyon rakamlarının geçici olduğunu söylediği açıklamasını hatırlatarak bu açıklamasında pişman olduğunu söyledi.

Bir televizyon programına katılarak açıklamalarda bulunan Yellen, enflasyon rakamlarında yaşanacak düşüşün pürüzsüz şekilde olmayabileceğini söyledi ve aydan aya düzgün bir gidişat görülemeyebileceğini söyledi ve "Bunun aydan aya düzgün bir yol olmasını beklemiyorum ancak eğilim açıkça olumlu. Çoğu tahminci de enflasyonun zamanla düşmesini bekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan enflasyon rakamlarında Ocak ile Şubat aylarında en büyük katkıyı yapan kiraların da gelek aylarda giderek düşebileceğini söyledi.

2022 yılında yüzde 9.1 ile ABD'de rekor enflasyon gelmiş, zirvelerden yüzde 3'lere kadar düşüş olurken hala Fed'in istediği düzeyde olmadı.

Amerika Çalışma Bakanlığı tarafından önceki gün açıklanan verilere göre TÜFE, Şubat ayında aylık bazda beklentilerde olduğu gibi yüzde 0.4 olarak gelirken yıllık bazda yüzde 3.2 ile beklenti üzeri geldi.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç