ABD Haine Bakanından Korkutan Açıklama: Ufukta Yeni Ekonomi Şokları Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD Haine Bakanından Korkutan Açıklama: Ufukta Yeni Ekonomi Şokları Var

ABD Hazine Bakanı Yellen'den son dakika açıklaması geldi. Yellen yaptığı açıklamada Ufukta yeni ekonomi şokları olduğunu söyledi.

Ekonomi 29 Tem 2022 08:52 0
ABD Haine Bakanından Korkutan Açıklama: Ufukta Yeni Ekonomi Şokları Var

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen resesyon hakkında son dakika açıklamasında bulundu.

Amerika'da dün büyüme verileri açıklandı ve 2022 yılının ikinci çeyreğinde de ekonomide küçülme görüldü. Ekonomide yaşanan 0.9'luk daralmadan sonra Amerika ekonomisi tkenik olarak resesyona girmiş oldu. Bu veriler sonrasında ABD Maliye Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. ABD Hazine Bakanı Yellen yaptığı açıklamada ülkenin resesyonda olmadığı, istihdam ve tüketici harcamalarının son dönemlerde artarak devam ettiğini ve işletmelerin büyüdüğünü söyledi.

ABD'nin daha istikrarlı ve istihdam odaklı büyümeye geçiş yaptığını söyleyerek açıklamasına başlayan Yellen, dün gelen daralma verileri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Çoğu ekonomist ve çoğu Amerikalı benzer bir resesyon tanımına sahiptir. Önemli iş kayıpları ve toplu işten çıkarmalar, işletmelerin kapanması, özel sektör faaliyetinin önemli ölçüde yavaşlaması, aile bütçelerinin büyük bir baskı altında olması, özetle ekonomimizin geniş tabanlı zayıflaması. Şu anda gördüğümüz şey bu değil. İstihdam artışı devam ediyor, hanehalkı maliyesi güçlü kalmaya devam ediyor, tüketiciler harcama yapıyor ve işletmeler büyüyor." ifadelerini kullandı.

ABD ekonomisinin son 2 senede çok sayıda şoka maruz kaldığını ve dirençli görüntüsünü devam ettirdiğini söyleyen Yellen, ufukta çok sayıda risk olduğuna dikkatleri çekti. ABD'de yüksek enflasyonun olduğunu , ancak önümüzdeki günlerde enflasyon rakamlarının düşeceğini söyleyen Yellen, verilerin bu yönde olduğunu söyledi. 

Enflasyonun düşürülmesi için yeni adımlar atıldığını , atılmaya devam edeceğini söyleyen Yellen, istihdam piyasasını korurken enflasyonun düşürmeye çalıştıklarını söyledi. Enflasyonda düşüş için büyümede düşüş olması gerektiğini açıklandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç