ABD eski Maliye Bakanı'ndan Fed'e faiz çağrısı geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD eski Maliye Bakanı'ndan Fed'e faiz çağrısı geldi

Son dakika haberi: Eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers Fed'e faiz çağrısında bulundu.

Ekonomi 28 Ocak 2023 23:42 0
ABD eski Maliye Bakanı'ndan Fed'e faiz çağrısı geldi

Eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers'tan Fed'e faiz kararı için son dakika açıklamasında bulundu. Summers yaptığı açıklamada Fed'in beklenen faiz artışından sonra ekonomik görünümdeki belirsizlikler nedeniyle bankanın yeni bir artış sinyali vermekten kaçınması gerektiğini söyledi.

Summers yaptığı açıklamada faiz artışı için iyi bir zaman olduğunu , şimdilik bu ihtimalin masadan tamamen kalkmaması gerektiğini söyleyerek, “Faiz artış sürecine bağlı kalmak için iyi bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Tabii artış ihtimali masadan tamamen de kalkmamalı” ifadelerini kullandı.

Amerika'da enflasyon rakamlarının, şimdilik yüzde 2 hedefinin çok uzağında olduğunu söyleyerek açıklamasın sürdüren Summers, Fed'in favori enflasyon göstergesinde Aralık ayında yıllık artış oranının yüzde 4.7 seviyesinden yüzde 4.4 seviyesine gerilediğini bildirdi. Söz konusu verilerde ekonominin yavaşladığına , kişisel harcamaların azaldığına da işaret ediyor.

Harvard Üniversitesi Profesörü olan Summers, Fed’in ekonominin her 2 yöne de gidebileceğini dikkate alarak ekonomide maksimum esnekliği sürdürmesinin zorunluluğuna dikkatleri çekti. Summers yaptığı açıklamada, “Çok çok sisli bir yolda ilerliyorlar” dedi. Summers Fed’in 1 Şubat’ta gerçekleştireceği toplantıda 25 baz puan faiz artırmasını bekliyor.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Amerikan Merkez Bankası Fed, 31 Ocak ile 1 Şubat 2023 tarihlerinde toplantı yapacak. Yapılacak toplantılardan sonra 1 Şubat 2023 tarihinde Fed, faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı yayınlandığında haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç