ABD enflasyonu öncesi Fed faiz tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD enflasyonu öncesi Fed faiz tahmini geldi

Son dakika haberi: JPMorgan'dan Fed faiz tahmini geldi. Perşembe günü açıklanacak enflasyon öncesi gelen beklenti yazımızda.

Dünya 10 Ocak 2023 19:17 0
ABD enflasyonu öncesi Fed faiz tahmini geldi

Yeni Fed hakkında kritik yorum geldi.

JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon bir son dakika açıklaması yaptı ve Amerikan Merkez Bankası Fed'in faizleri şu an beklenenden daha yüksek seviyeye çıkarabileceğini söyledi. Dimon yaptığı açıklamada Fed'in bir miktar yükseliş sonrası faiz artışına bir müddet ara vererek piyasaları izleyeceğini söyledi.

Fox Business adlı kanala konuk olan Dimon , Merkez Bankası'nın faizi beklediği gibi yüzde 5 seviyelerine kadar çıkarma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu , yüzde 6 seviyesine çıkarma ihtimalinin ise yüzde 50 olduğunu söyledi. 

Faizde yüzde 5 seviyelerinin yeterli olamayabileceğini söyleyerek sözlerini sürdüren ABD'nin en büyük bankasının CEO'su Dimon, "Faiz artışında ilerlemek konusunda biraz yavaş davrandık. Ancak 3 veya 6 ay beklemenin zararı olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon rakamlarında önce değerlendirme yayınlayan Dimon , ekonomide genel görünüme dair ise tüketicinin hala güçlü olduğunu, fakat piyasalarda risklerin hala yükske olduğunu söyledi. 

Dimon açıklamasının devamında, Dünyanın en büyük diğer finans kuruluşları olan Morgan Stanley ile Goldman Sachs'ta işten çıkarmaların olduğunu, ancak kendi şirketleri JP Morgan'ın işe alımlara devam ettiğini söyledi. 

Fed'in faiz politikası hakkında geçen gün konuşan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed’in enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduğunu ve bunun da ekonomideki talep fazlasını ortadan kaldırmak için faiz oranlarını yüzde 5-yüzde 5,25 bandına çıkarmayı gerektireceğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise enflasyonun kalıcı düşüşü için faizlerin 5,0-5,25'e gitmesi ve orada bir müddet kalması gerektiğini söylüyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç