ABD enflasyon rakamları açıklandı: Dolar, altın, Bitcoin ve Ethereum ne oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD enflasyon rakamları açıklandı: Dolar, altın, Bitcoin ve Ethereum ne oldu?

Son dakika haberi geldi. Tüm dünyanın beklediği Amerika enflasyon rakamları açıklandı. PEki enflasyon ne geldi? Altın, dolar , bitcoin yükseldi mi? İşte son dakika bilgileri.

Döviz 12 Ocak 2023 16:34 1
ABD enflasyon rakamları açıklandı: Dolar, altın, Bitcoin ve Ethereum ne oldu?

Son dakika haberi: ABD Aralık ayı enflasyonu açıklandı: Dolar, altın Bitcoin ne oldu?

Tüm dünya piyasalarının beklediği son dakika geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Amerika'da Aralık ayı enflasyon rakamlarına yer verildi.

Enflasyon Yüzde 6,5 geldi.

BEKLENDİĞİ GİBİ GELDİ

ABD'de tüketici fiyatları Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 arttı. Aylık olarak ise yüzde 0,1'lik gerileme yaşandı.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yıllık artışın yüzde 6,5 olması yönündeydi. Aylık olarak ise fiyatlarda yüzde 0,1'lik düşüş bekleniyordu.

Çekirdek göstergelerin de piyasa beklentilerine paralel geldiği görüldü. ABD'de gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları Aralık'ta aylık olarak yüzde 0,3 arttı. Yıllık olarak ise artış yüzde 5,7 oldu.

ABD’de tüketici fiyatları Kasım'da aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 7,1 yükselmişti.

ABD ENFLASYONU NE ANLAMA GELİYOR? DOLAR, ALTIN KRİPTOLAR YÜKSELECEK Mİ?

İşte ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'ın piyasalar hakkındaki tahminleri ve enflasyonun piyasaya etkisinin analizi:

ENFLASYON SONRASI PİYASALAR NE DURUMDA?

ABD'de açıklanan enflasyon rakamlarından sonra piyasalarda oldukça hareketli dakikalar, hatta saniyeler yaşanmaya başladı. İşlte enflasyon sonrası dolar, altın ve kripto paralar:

1 dolar kuru şu sıralar 18.78 TL seviyesine kadar çıkarak rekor kırdı. ABD enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası dolar aynı kaldı.

1 Euro kuru şu sıralar 20.23 TL seviyesine çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. ABD enflasyonu sonrası Euro kuru 20.22 seviyelerinde seyretmeye devam etti.

1 gram altın fiyatı ise şu sıralar 1140 liraya kadar çıktı ve o da tüm zamanların rekorunu yeniden kırdı. Enflasyon sonrası 4 TL düşen gram altın 1136'ya geldi.

1 çeyrek altın şu sıralar 1863 TL seviyesinde seyrediyor.  Enflasyon sonrası çeyrek 1855 liraya geldi.

Ons altın fiyatı ise 1887 dolar civarında.

Kripto paralara gelirsek:

1 Bitcoin 18 bin 256 dolar seviyesinde seyrediyor. ABD enflasyonu sonrası düşen Bitcoin 18 bin 51 dolara kadar geriledi.

1 Ethereum 1398 dolar seviyesinde seyrediyor. ABD enflasyonu sonrası Ethereum da düştü ve 1365 dolara geldi. Daha sonra bir miktar toparlanan ETH, şu sıralar 1385 dolar seviyelerinde seyrediyor. 

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kesinlikle yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde verilmektedir. Finans7.com , emtia, borsa, hisse, kripto paralarvb. herhangi bir konuda yatırım tavsiyesi vermez. Finans7 sadece bilgilendirir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
biz yani ülkem Türkiye biz aylar öncesinden tepetaklak gitmemiş mıydık