ABD Ekonomisi İçin Resesyon Baz Senaryo Değil
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD Ekonomisi İçin Resesyon Baz Senaryo Değil

Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada, Amerika ekonomisi için baz senaryonun resesyon olmadığını duyurdu.

Dünya 5 Tem 2022 10:01 0
ABD Ekonomisi İçin Resesyon Baz Senaryo Değil

Piyasalar resesyon fiyatlaması yaparken bir son dakika açıklaması Goldman Sachs'tan geldi. Yapılan açıklamada resesyonun baz senaryo olmadığına yer verildi.

Dünyanın en büyük finans şirketleri arasında yer alan Goldman Sachs, Amerika Birleşik Devletleri'nin ekonomisi ile ilgili bir beklentisini paylaştı. Son dönemlerde artan resesyon beklentileri hakkında beklenti paylaşan şirket, baz senaryonun resesyon olmadığını bildirdi. 

Bloomberg Tv ekranlarına konuk olan Goldman Sachs Küresel Sabit Getiri Stratejisti Gurpreet Gill konu ile ilgili yaptığı açıklamada , Amerika ekonomisinde son günlerde yaşanan yavaşlamanın uzun süreceğini beklemediklerini söyledi. Gill açıklamasında “Sabit getiri sektörlerinde yatırım ortamını ve fırsatları düşündüğünüzde önemli olan o resesyonunun büyüklüğü ve karakteristik özellikleridir” dedi ve faiz artışının sonuçlarını değerlendirdi.

Yüksek enflasyonun önüne geçmek için Merkez Bankası'nın art arda faiz artırımlarına gitmesi ile birlikte istihdam ve büyümenin hız keseceğini söyleyen Gill, Merkez Bankalarının yapmaya çalıştığı şeyin istihdam piyasasında bir nebze yumuşama yaratmak olduğunu söyledi. 

ŞİRKETLER PERSONEL ALIMINI DURDURDU

Merkez Bankasının art arda faiz artırımlarına gittiğini söyleyen uzman isim, bunun etkilerinin işgücü piyasasında görüldüğünü söyledi. Gill açıklamasının devamında faiz kararlarının ardından işverenlerin personel alımlarını rafa kaldırdığını, fakat büyük ölçekli işten çıkarmaların olmadığını söyledi.

Fed son toplantısında 26 yıldır yapılmayan bir faiz artışı yaptı. Yüksek enflasyonun önüne geçilmesi için Fed, geçen toplantıda 75 baz puan faiz artırımına gitmişti. Bu ay yapılacak yeni toplantıda bir faiz artırımı daha bekleniyor. 

Piyasalar 75 baz puanlık yeni artırımı fiyatlarken bazı analistler 50 baz puanlık bir artırım gelebileceğini söylüyor.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED Temmuz toplantısı 26 – 27 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Faiz kararı 27 Temmuz akşamı açıklanacak. Finans7.com'u takip ederek haberdar olabilirsiniz.

Resesyon: Durgun ekonomiyi ifade eder. Büyümenin durmasıdır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç