A Haber'den milyonlara müjde: 2. torba yasa geliyor İşte kapsamı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

A Haber'den milyonlara müjde: 2. torba yasa geliyor İşte kapsamı

Son dakika haberi: 2. torba yasa üzerinde çalışmalar hızlandı. İşte A Haber'de yer alan bilgiler ve torba yasanın kapsamı.

Çalışma Hayatı 12 Ağu 2023 11:24 388
A Haber'den milyonlara müjde: 2. torba yasa geliyor İşte kapsamı

A Haber'den son dakika: 2. torba yasa geliyor.

Hükümete yakınlığı ile bilinen A Haber, TBMM'de 2. torba yasa çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. 2. torba yasa ile birçok sorunun çözüleceğini aktaran söz konusu kaynak, torba yasada neler olacağını, nelerin beklendiğini söyledi.

2. TORBA YASADA NE OLACAK?

Yayınlanan açıklamada 2. torba yasa ile gelecek düzenlemelerden bazılarına şu şekilde yer verildi: "Memurların 3600 ek gösterge artışından SSK ve Bağ-Kur prim eşitlenmesine, evlilik kredisinden taşeron kadrosuna kadar birçok konunun bu ikinci torba yasada yer almasını bekliyoruz"

Söz konusu torba yasada, müjdeleri seçim öncesi verilen 1. kademe tüm memurlara ek gösterge verilmesi, SSK ile Bağ Kur prim eşitlemesinin yapılması, evlenecek gençlere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz 150 bin liralık evlilik kredisi verilmesi konuları ile taşerona kadro konusunun olacağı bildirildi. Bu konuların yanı sıra Finans7.com'a mesaj gönderen binlerce kişi, kademeli emeklilik, belediye şirket işçilerine kadro, staj çıraklık süresi düzenlemesi, kamu mühendisleri, mahkumlara af gibi konularda düzenleme beklediğini söyledi. Siz hangi konuların torba yasada olmasını bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

Açıklamada 1 Ekim tarihinde açılacak meclisin gündemine gelecek 2. torba yasa için çalışmaların hız kesmeden devam ettiği belirtildi. 2. torba yasa üzerinde çalışmalar devam ederken torba yasanın kapsamı, içeriğinde neler olacağı üzerinde görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Torba yasanın Ekim ayının ilk günlerinde netleşmesi ve Ekim ayının ortalarında, en geç sonuna doğru meclis genel kuruluna gelmesi bekleniyor. Düzenleme geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız aşağıdaki linklerden Finans7.com mobil uygulamasını ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (388)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
sayın cumhur başkanım otuz yıldır güvenlik kurucusunun halada aktif görevimi devam ediyorum teröre karşı devletimin ve milletimin için canımızı feda etmeye hazırz herzaman ama sosyal haklardan mahrumuz messela aldığımız maaş asgari altında sigormaİz çok düşük yarın emekli olursak şayet emekli tazminatımiz yoktur ve emekli olan güvenlik kurucu arkadaşlarımızlar taban emekli maaşı alıyorlar inşallah bu eksiklerimizi torba yasaya eklersin sana inanıyorum cumhurbaskanim ve Allah güç ve küvet versin Allah'a emanet ol
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Staj yerel seçimlerin açılış kapisi olacak seçimlere kadar çözüleceğini sanmıyorum son koz olarak kullanılacak.Bu iş uzadikca gelecek nesilde usta çırak bulunmaz hale gelecek maalesef.Biran evel bu düğüm çözülmeli
Ziyaretçi 11 Ay Önce
5600 den 43 yaşında insanları emekli ettiniz yaşım 49 pirimim 8000 çocuk yaşta çalışmaya başlamama rağmen çıraklığı saymadınız pirim ihtiyacım olmamasına rağmen askerlik ve yurt dışı çalışmamı borçlanmama eyt gurubunda yer alabilmem için 130 000 tl yatırmama sebep oldunuz ve hâla 6 ay sonrasına beklemem gerektiğini söyleyip emekli etmediniz Adalet bumudur.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
696 SAYILI KHK İLE İŞE GİRİP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİN DEN ÇIKARILAN İŞCİLERİN TEKRAR İŞE DÖNÜŞLERİ NE ZAMAN OLACAK
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Lütfen çek cezası affı konusunda,sayın cumhurbaşkanımıza sesimiz olun