A Haber: Almanya'da Enflasyon Yüzde 8 Değil 800
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

A Haber: Almanya'da Enflasyon Yüzde 8 Değil 800

Sık sık Almanya'da skandal haberlerini gündeme getiren A Haber ile Sabah, Almanya'da enflasyonun yüzde 8 değil 800 olduğunu iddia etti.

Ekonomi 21 Eylül 2022 08:35 0
A Haber: Almanya'da Enflasyon Yüzde 8 Değil 800

Ahaber: Almanya'da enflasyon yüzde 8 değil 800.

Türkiye'de iki tür basın var. Bir kısım Almanya'nın Türkiye'yi kıskandığını , bir kısım ise Almanya'nın alım gücü ile ülkemiz alım gücünü kaşrılaştırıyor. Bunlardan biri de A Haber ve Sabah. Bu sitelerde yer alan haberde Almanya'da aslında enflasyonun yüzde 8 değil 800 olduğuna yer verildi. Almanya'dan bazı kişilerin açıklamasına yer verildi ve “Yüzde 8 değil, enflasyonu yüzde 800 hissediyoruz” ifadeleri yer aldı.

RAFLAR BOŞMUŞ

Almanya'da marketlerde rafların boş olduğu, milletin gıda ve temel ihtiyaçlar başta olmak üzere birçok şeye ulaşamadığı iddia edildi.

DOĞALGAZA YÜZDE 1400 ZAM GELMİŞ

Yayınlanan hesapta doğalgaza yüzde 400 ile 1400 arasında zam geldiği, elektrik fiyatlarına ise yüzde 370 ile 1280 arasında zam geldiği aktarıldı. Ayçiçek ağına yüzde 280 oranında zam geldiği bildirilirken diğer zamlar ise şu şekilde verildi:

Söz konusu haberlerde Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerini elektrik ile doğalgaz krizinin vurduğuna yer verildi. 

Döner fiyatının 5 Euro'luk fiyattan 7.5 Euro'ya çıktığını da yazan site, bir dönercinin açıklamasına şu şekilde yer verdi:"İmalatçı kilo başına 80 sent zam yaptı. Bizlerden fiyatı 6-7 euro seviyelerinde tutmamız isteniyor"

Söz konusu haberde Almanya'da ciddi bir enflasoyn sorunu olduğu, ÜFE'nin rekor üstüne rekor kırdığı aktarıldı.

Sizce ? Aşağıdaki yorum kısmından düşünceleriniz kadın erkek diğer takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç