966 Bin Kişi Hakkında İcra Takibi Başlatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

966 Bin Kişi Hakkında İcra Takibi Başlatıldı

Türkiye Bankalar Birliği tarafından bir açıklama yapıldı ve kredi ile kredi kartı borcundan dolayı 966 bin kişi hakkında yasal takip başlatıldığı bildirildi.

Kredi 12 Eylül 2022 20:07 0
966 Bin Kişi Hakkında İcra Takibi Başlatıldı

Kredi kartı borcundan dolayı icra takibine düşen kişi sayısında ciddi yükseliş görüldü. 

Son dönemlerde yaşanan ekonomilk sıkıntılar ve yüksek enflasyon, hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların kredi kartı kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Açıklanan son verilere baktığımızda bireysel kredi kartı borcundan dolayı takibe düşen kişi sayısı sadece Ocak ile Temmuz ayları arasında 500 bini geçti.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere baktığımızda kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe giren kişi sayısı sene başından Temmuz ayına kadar olan dönemde 538 ibn kişi oldu. Bireysel kredi çeken ve kredisinin borcunu ödeyemeyen vatandaşlardan icra takibine düşen kişi sayısı ise 659 bin kişi oldu.

TBB verilerinin detaylarına göre breysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşmüş toplam kişi sayısı ise 966 bin seviyesinde oldu.

TBB Risk Merkezi verilerine baktığımızda Temmuz 2022 ayı itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki seneye göre yüzde 48'lik bir artış gösterdi ve 31.8 milyar lira seviyesine kadar çıktı. Tasfiye olunacak alacakların bireysel kredilere oranı ise 0.1 arttı ve yüzde 2.5 seviyesinde geldi.

BORÇLAR SİLİNİYOR

Vatandaşların 2 bin liranın altındaki icralık borçları ve Varlık Yönetim Şirketlerindeki borçları silinecek. Ekim ayında meclisin açılması ile gelecek torba yasada borçların silinmesi maddesi olacak ve Ekim ayı sonu itibarıyla borçların silinmesi bekleniyor. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç