9-10 Aralık 2023 hava durumu açıklandı: 36 şehre kuvvetli kar ve yağmur geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

9-10 Aralık 2023 hava durumu açıklandı: 36 şehre kuvvetli kar ve yağmur geliyor

Son dakika haberi: Meteoroloji, 36 ilde şiddetli kar, karla karışık yağmur ve yağmur beklediğini açıkladı. İşte gelen son dakika açıklaması.

Yaşam 9 Ara 2023 0
9-10 Aralık 2023 hava durumu açıklandı: 36 şehre kuvvetli kar ve yağmur geliyor

Meteoroloji şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında 36 şehir için sarı ile turuncu kodlu uyarılar yapıldığına yer verildi. Bazı bölgelerde yoğun şekilde kar ve karla karışık yağmur beklendiğine yer verildi.

9 Aralık 2023 tarihli hava durumu raporuna baktığımızda yağışların şiddetli olacağı görüldü. MGM tarafından yapılan açıklamada Marmara'nın doğusu ile Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla çevrelerinde Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda şiddetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağına yer verildi.

Hava sıcaklıklarının iç ile doğu kesimlerinde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli düzeyde bir değişiklik olmayacağına yer verildi.

Meteoroloji'nin yaptığı açıklamada kuvvetli yağış beklenen yerlere şu şekilde yer verildi:

"Genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda şiddetli, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

Hatay'ın Kuzey Kesimleri

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; Hatay'ın kuzey kıyılarında akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
09.12.2023 12.20-09.12.2023 18.00

Sinop Çevreleri

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatleri ile yarın (Pazar) sabah saatleri arasında Sinop Çevrelerinde görülecek sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
09.12.2023 18.00-10.12.2023 06.00

Marmara'nın Doğusu

09.12.2023 Cumartesi günü Marmara'nın doğusunda beklenen sağanak yağışların Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
09.12.2023 03.00-09.12.2023 23.59

Doğu ve Güneydoğu Anadolu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların; Bu akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda, bu gece ve yarın (09.12.2023 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Diyarbakır'ın ve Adıyaman'ın kuzeyinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (40-60 kg/m2), Van'ın, Erzurum'un ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunun yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar ile yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bitiş Zamanı: 10.12.2023 18.00

Batı Karadeniz

Batı Karadeniz'de beklenen yağışların; bu akşam ve gece saatlerinden itibaren yarın (09.12.2023 Cumartesi) Bolu, Karabük, Çankırı ve Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde (Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül) kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Bolu'nun, Çankırı'nın ve Ankara'nın kuzey ilçelerinin yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bitiş Zamanı: 09.12.2023 23.59

Akdeniz Bölgesi

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya merkez ve batısı, Isparta ve Burdur’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana’da yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bitiş Zamanı: 09.12.2023 15.00

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç