9 Yıldır Türkiye'de Olan Rabobank, Türkiye'den Çıkıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

9 Yıldır Türkiye'de Olan Rabobank, Türkiye'den Çıkıyor

Rabobank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 9 senedir Türkiye'de faaliyet gösteren bankanın Türkiye'den çekileceğine yer verildi.

Bankalar 12 Ekim 2022 15:50 0
9 Yıldır Türkiye'de Olan Rabobank, Türkiye'den Çıkıyor

Hollanda merkezli bir banka Türkiye'den çıkma kararı aldı.

Uzun yıllardır Türkiye'de faaliyet göstermekte olan Hollanda merkezli Rabobank, bir son dakika açıklamasında bulundu. Rabobank yaptığı açıklamada şirketin Türkiye iştirakı olan Rabobank AŞ'nin paylaarının tamamının satışı için anlaşmaya varıldığını bildirdi. Liberyum Danışmanlık ile hisse alım sözleşmesi imzalandığını bildiren Rabobank AL, anlaşmanın tamamlanmasının düzenleyici kuruluş onayına bağlı olacağını söyledi.

BTCTrader adı ile de bilinen Liberyum Danışmanlık, Türkiye'deki en büyük kripto para borsalarından biri olan BTC Türk'ün teknolojik alt yapısını sağlıyor.Şirketten anlaşma ilei lgili sadece bu açıklama yapıldı. Anlaşmanın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı. 

Robabank 2013 senesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan 300 milyon dolar sermayeli olarak banka kurmak üzere lisans çıkarmış ve Türkiye'de bu şekilde faaliyetlerine başlamıştı. 

1900'lerin başında Hollandalı çiftçiler tarafından kurulan küçük ölçekli tarım kooperatif bankalarının birleşmesiyle ortaya çıkan ,yerel müşterilere güvenilir ve adil şekilde kredi temin eden Rabobank, geçen süre içinde tüm dünyada faaliyet göstermeye başlamıştı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç