9. Yargı Paketi ne zaman meclise sunulacak? İşte kanun teklifi takvimi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

9. Yargı Paketi ne zaman meclise sunulacak? İşte kanun teklifi takvimi

Son dakika haberi: 9. Yargı Paketi ne zaman meclise gelecek? Düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek?

Haberler 24 Mayıs 2024 7
9. Yargı Paketi ne zaman meclise sunulacak? İşte kanun teklifi takvimi

9 yargı paketi ne zaman meclise sunulacak?

TBMM gündemi oldukça yoğun şekilde yoluna devam ediyor. Fahiş fiyata ceza düzenlemesi meclisten geçerken yeni düzenlemelerin de geleceği öğrenildi. Peki 9. Yargı Paketi ne zaman gündeme gelecek? İşte gelen son dakika bilgileri.

İNFAZ DÜZENLEMESİ YER ALACAK

Gelen son açıklamada 9. Yargı Paketi ile infaz düzenlemesinin olacağı, denetimli serbestlikte yapılacak düzenleme ile cezasızlık algısının ortadan kaldırılacağı bildirildi.

Noterlerde kredi kartı ile ödeme döneminin başlatılacağı, arabuluculukta düzenleme yapılacağı, sosyal medyadan hakaretlerin ön ödeme kapsamına alınacağı, etki ajanlığı düzenlemesi, boşanmada 3 yıllık şartın 1 yıla çekileceği, evlenen kadının soyadı düzenlemesi ile daha birçok düzenlenleme 62 maddede meclise gelecek.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında taslak düzenlemenin hazır olduğunu söyledi. Taslak düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclise sunulacağı öğrenildi.

TBMM'de AK Parti grubuna sunulacak taslak metin, burada kanun teklifi haline getirilecek ve TBMM Adalet Komisyonu'na sevk edilecek. Komisyonda yapılacak görüşme sonrası Yargı Paketinin Haziran sonunda meclisten geçip Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra düzenleme yürürlüğe girecek ve söz konusu düzenleme ile yapılacak değişiklikler yürürlüğe alınacak.

Düzenleme meclise geldiğinde, takvim netleştiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
9.yargi paketi bayramdan önce çıkmayınca oy moy yok erken seçim gelsin şerefsizler dalga geciyorlar
Ziyaretçi 2 Ay Önce
9. Yargı paketi bir an önce yasalaşsin. 9. Yargı paketi içerisinde ikinci kez mükerrer iyileştirme si olmalıdır. Beklenti içerisinde olan analar babalar cocuklar var. İkinci kez mükerrer tam kapalı cezaevi uygulaması son bulsun. Saygılarımla
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Hala pisire pişire nerdeyse 10'paket diyecekler oyalama taktiği
Ziyaretçi 2 Ay Önce
İnsanlara ikinci bir şans verilmesi gerekir suçsuz yatan insanlarda var bir dosyada 5 maddeden yargı enkazı nin altında kalmış insanlarda var bunlar ne olacak mahkum ve ailelerinin durumlarını düşünseler yeni bir hayat temiz bir sayfa acabilmeleri için hem af hem sicil affı verirlerse onlarda yaşama tutunmus ailelerine bakabilme durumu oluşmaktadır bu nedenler insanlar Türk halkının. Tamamı suçlu gibi gösterilmekte en yüksek insan sayısı olarak Türkiye'nin ikinci sırada olmasından insanların üst üste nöbetleşe yatmalarindan bacasız fabrikalar haline gelen cezaevlerini çoğaltmayı düşünceklerine SicilAffı da vererek insanların fabrika gibi ortamlarda istihdam edilerek Türkiye müze daha iyi kazançlar elde edileceğine inanıyorum insana değer verilmesi gerekir değer verilirse insan insan haline gelir saygılar
Ziyaretçi 2 Ay Önce
9. Yargı paketi bir an önce yasalaşsin. 9. Yargı paketi içerisinde ikinci kez mükerrer iyileştirme si olmalıdır.mevcut ucube İkinci kez mükerrer uygulaması zulümdür kalksın.