9 Günlük Kurban Bayramı Tatilinde Bankalar Açık Olacak Mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

9 Günlük Kurban Bayramı Tatilinde Bankalar Açık Olacak Mı?

Kurban Bayramı tatilinde Bankalar açık olacak mı? işte yanıtı...

Bankalar 28 Haz 2022 13:44 0
9 Günlük Kurban Bayramı Tatilinde Bankalar Açık Olacak Mı?

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Kurban Bayramı tatili dün akşam Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 gün olarak açıklandı.Peki, 9 günlük tatilde bankalar açık olacak mı? İşte yanıtı...

Kabine Toplantısından çıkan 9 günlük bayram tatili kararı tüm vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Bilindiği üzere Kurban Bayramı 9-10-11 ve 12 Temmuz tarihlerini kapsıyor. 15 Temmuz'un da resmi tatil olması sebebiyle arada kalan 13-14 Temmuz tarihleri de tatil edildi ve böylelikle 9 Temmuz'da başlayacak olan bayram tatili 18 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Tatil haberi paylaşıldıktan sonra ise bankada işlemleri olan kişiler, 9 günlük tatilde bankalar açık olacak mı araştırmaya başladı. 

İDARİ İZİNDE BANKALAR AÇIK MI?

Kurban Bayramı ile 15 Temmuz arasında kalan 2 günde (13-14 Temmuz) memurların idari izinli sayılacak. Ancak 13-14 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm bankalar çalışacak. Tüm iş yerlerinin kapalı olmasına rağmen bankaların açık olma nedeni olarak uluslararası finans takvimi gösterildi. Türkiye uluslararası finans dünyasına entegre olması nedeniyle  bir yıl öncesi resmi tatil günlerini tüm dünyaya ilan ediyor. Bu nedenle son dakika idari tatiller bankacıları kapsamıyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı, Arefe günü 8 Temmuz'da başlıyor. Kurban Bayramı'nın 1. günü ise 9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek. Bayram 12 Temmuz’da sona erecek. 13-14 Temmuz tarihleri de bayram sonrası idari izin kabul edilecek. Sonrasına denk gelen 15 Temmuz ve haftasonu ile birlikte tatil 9 gün olacak.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç