8-10 Bin TL Maaşla Personel Alan Getir, 4 Bin 480 Kişiyi İşten Çıkaracak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

8-10 Bin TL Maaşla Personel Alan Getir, 4 Bin 480 Kişiyi İşten Çıkaracak

Son dakika haberi: 8 - 10 bin TL maaşla personel alımına giden Getir, 4 bin 480 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Finans Magazin 26 Mayıs 2022 16:03 0
8-10 Bin TL Maaşla Personel Alan Getir, 4 Bin 480 Kişiyi İşten Çıkaracak

Son dakika : Getir çok sayıda personeli işten çıkaracak.

Önce tüm Türkiye'de , daha sonra da dünyanın birçok yerinde bayilik açan ve birok vatandaşa hizmet vermekte olan Getir adlı şirket, yaptığı son dakika açıklamasında işgücü azalışına gideceğini duyurdu. 

TechCrunch tarafından yayımlanan ve şirkete atıfta bulunulan söz konusu haberde, hızlı teslimat startupı Getir, tüm dünya genelindeki şirketlerinde küçülmeye gideceğini duyurdu. Söz konusu durum için planlama başlarken persone lsayısında ciddi oranda azalma olacağınja yer verildi. 

81 ŞEHİRDE VAR

Getir adlı şirket, şu anda Türkiye genelinde 81 şehirde hizmet veriyor. Büyük çoğunluğu kuryelerden oluşan binlerce personel istihdam eden Getir, persone lsayısında azalmaya gidecek. 

HANGİ ALANLARDA AZALMAYA GİDİLİYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre Getir'in pazarlama yatırımları, promosyonların yanı sıra işe alım süreçlerinde genişleme planlarını azalttığı öğrenildi. Personel alımı sayısında azalmaya gidileceğine yer verilirken gerekli olmadıkça personel alımı yapılmayacağı öğrenildi. 

Birçok ülkede bulunan şirketteki personellerin işten çıkarılacağına yer verilirken Getir'in bazı ülkelerde varlığını sonlandıracağı iddiaları yalanlandı. Getir, hiçbir ülkeden çekilmeyeceğini, hizmeti sürdüreceğini söyledi. 

GETİR PERSONEL ALIMLARI

Getir'in internet üzerinden yayımlanan personel alımı ilanlarına baktığımızda çok sayıda kadroya personel alımı yapıldığı görüldü. 

https://www.sahibinden.com/is-ilanlari?query_text_mf=getir&query_text=getir

Yukarıdaki linkte yer alan ilanlara baktığımızda Getir bünyesine depo elemanı, personel ve kurye alımı yapıldığı görüldü. Linke giderek personel alımı ilanlarına göz atabilirsiniz.

4 BİN 480 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Toplamda 9 ülkede faaliyet göstermekte olan ve 32 bin civarında kişiye iş veren şirket, toplamda 4 bin 480 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Türkiye başta olmak üzere Getir, aşağıdaki ülkelerde faaliyet göstermektedir.

İngiltere,

Almanya,

Fransa,

İtalya,

İspanya,

Hollanda,

Portekiz

ABD

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç