81 şehirde berber, kuaför ve güzellik salonları 1 gün kapanacak: Hangi gün kapalı olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

81 şehirde berber, kuaför ve güzellik salonları 1 gün kapanacak: Hangi gün kapalı olacak?

Son dakika haberi: Berber ve kuaförler hakkında yeni karar yürürlüğe giriyor. Artık haftada 1 gün kapalı olacaklar. Peki hangi gün kapalı olacak?

Yaşam 24 Ara 2022 00:42 3
81 şehirde berber, kuaför ve güzellik salonları 1 gün kapanacak: Hangi gün kapalı olacak?

Berber ve kuaförler hakkında karar yürürlüğe girdi: Peki hangi gün berberler kapalı olacak.

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş yaptığı son dakika açıklamasında berberler ile kuaförlerin haftada bir gün kapalı olmasına ilişkin kararı duyurdu. Karakaş yaptığı son dakika açıklamasında, "Odalarımızın talepleri doğrultusunda kaymakamlıklarımız ve valiliklerimiz nezdinde belirlenen günlerde berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması 1 Ocak itibarıyla başlayacaktır. Tatil günü olarak genel temayül pazar günü olması yönündedir" dedi.

Berber , güzellik salonların ve kuaförlerin haftanın bir gün kapalı olmasına ilişkin kararın yürürlük tarihinin önce 1 Ekim olarak önce açıklandığını, daha sonra yeni yıla ertelendiğini söyleyerek açıklama yapan Karakaş, odanın talepleri doğrultusunda tüm il ve ilçelerde berber , kuaför ile güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olacağını söyleyerek, "Odalarımızın talepleri doğrultusunda kaymakamlıklarımız ve valiliklerimiz nezdinde belirlenen günlerde berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması 1 Ocak itibarıyla başlayacaktır. Tatil günü olarak genel temayül pazar günü olması yönündedir. Söz konusu tatil hakkı tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da bu vesile ile engellenecektir" dedi.

HANGİ GÜN KAPALI OLACAKLAR?

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapalı olacağı , işyeri sahiplerinin inisiyatifinde olacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Berberlerin pazar günü kapalı olması kadar çok saçma bişey yok , çünkü biz zaten ctesi akşama kadar çalışıyoruz ve sadece pazar günümüz var berbere gidebilmek için ama maalesef berberler pazar günleri kapalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Pazar günü kapalı olması çok saçma erkekler olarak hafta içi çalışıyoruz berbere gidemiyoruz c.tesi kalıyor sadece sıra oluyor vs derken olmuyor. c.tesi ve pazar calismalari gerekir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Pazar günü kapalı olsun aq