81 İlde Hastanelere 32 Bin Sekreter Alımı Kılavuzu Hazır
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

81 İlde Hastanelere 32 Bin Sekreter Alımı Kılavuzu Hazır

Sağlık Bakanlığı 32 bin tıbbı sekreter alımı için son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada onayın çıktığına yer verildi.

81 İlde Hastanelere 32 Bin Sekreter Alımı Kılavuzu Hazır

Son dakika: 81 ilde hastanelere 32 bin sekreter alımı için onay çıktı: Başvurular başlıyor.

Sağlık Bakanlığı 2022 yılının son personel alımında hazırlıkları tamamladı. Edinilen bilgilere göre bakanlık, sekreter kadrosunda istihdam etmek üzere 32 bin kamu personeli ataması yapacak. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 32 ibn sekreter alımında kılavuzun Cumhurbaşkanı onayından geçtiğine yer verildi. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

32 bin sekreter alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

- Türk vatandaşı olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak.

Bu şartlar genel şartlar olacak. Özel şartlar ise kılavuzla birlikte belli olacak. Kılavuz gelince finans7.com olarak anında paylaşacağız. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

MÜLAKATSIZ ALIM OLACAK

Söz konusu personel alımının mülakatsız olacağına yer verildi. Bakan Koca konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Bu dönemde 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere, bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler, sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak" dedi ve sekreter alımının mülakatsız yapılacağını söyledi.

Her polikliniğe doktorun yanında çalışacak sekreter alımının onayı çıktı. Bakan Koca, kılavuzun Cumhurbaşkanlığında onaylandığını ve kısa sürede ilanın yayınlanacağını söyledi. İlan gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Üniversite mezunu şartı var mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı nedir acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
puanlar kaça kadar düşer acaba ?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunu olanları ilgilendiren bir alim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Umarım tıbbi sekreter işi için sadece tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunu alırlar, başka bölümler ve sertefika ile alım olursa tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunlarına haksızlık olacak.