81 İlde E Devlet Sosyal Yardım Başvuru Ekranı Açıldı (Doğalgaz, Elektrik, Sosyal Yardım, Çocuk)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

81 İlde E Devlet Sosyal Yardım Başvuru Ekranı Açıldı (Doğalgaz, Elektrik, Sosyal Yardım, Çocuk)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sosyal yardım paketleri için başvuru ekranı açıldı. İşte 81 il başvuru.

Ekonomi 28 Eylül 2022 21:19 2
81 İlde E Devlet Sosyal Yardım Başvuru Ekranı Açıldı (Doğalgaz, Elektrik, Sosyal Yardım, Çocuk)

Ev hanımlarına , çocuğu okula gidene, küçük çocuğu olana ve işsizlere sosyal yardım müjdesi bugün geldi.

Bugün yapılan açıklamada milyonlarca vatandaşa sosyal yardım müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafındna verilen müjdede sosyal yardım ödeme miktarlarının arttırıldığı görüldü. Doğalgaz yardımından elektrik  yardımına , ev yapacaklara , prefabrik yapacaklara, çocuğu okula gideceklere , 1 çocuğu olanlara ve geliri düşük olanlara önemli yardımlar yapılıyor.

ERDOĞAN KABİNE SONRASI AÇIKLADI

Pazartesi günü yapılan kabine toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERdoğan, sosyal yardım ödemelerine yenilerinin eklendiğini söyledi. Çocuklu tüm ailelere yardım yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı, Aile Destek programında vatandaşlara ödenecek miktarın da arttırıldığını söyledi.

YARIM BAŞVURULARI E DEVLET KAPISINDA

Söz konusu yardımlara başvuru yapacak vatandaşların e devlet kapısı üzerinden ya da 81 il ve ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvurusunu yapması gerekmektedir. E devlet kapısı üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine gitmesi gerekmektedir. Açılan bu sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda sağ üst köşede bulunan YENİ BAŞVURU kısmına tıklayın. Daha sonra açılan ekranda aşağıda okudum onaylıyorum kısmına tıklayarak diğer sayfaya gidin. Diğer sayfada sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde doldurduktan sonra başvurunuzu tamamlayabileceksiniz.

Doğalgaz yardımı da aynı sayfadan yapılmaktadır. 

Elektrik yardımı sosyal yardım alan vatandaşlara yarpılmakta ve PTT aracılığıyla sosyal yardım almakta olan vatandaşlara verilmektedir. 

Çocuk yardımı için ise Bakanlık, 81 ilde bulunan SYDV'lere başvuru yapılması gerektiğini söyledi. 81 ildeki SYDV'lerin adresleri için TIKLAYIN

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
küllü yalan inanmıyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sosyal yardım deniliyor ama başvuruda kabul edilmiyor nasıl bir hikmetse