8. Yargı Paketi ile binlerce mahkum tahliye olacak, binlerce kişi cezaevine girecek: İşte yeni infaz düzenlemesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

8. Yargı Paketi ile binlerce mahkum tahliye olacak, binlerce kişi cezaevine girecek: İşte yeni infaz düzenlemesi

Son dakika haberi: Yeni infaz düzenlemesi açıklandı. 8. Yargı Paketi ile binlerce mahkum tahliye olacak, binlerce kişi içeri girecek.

Haberler 10 Ara 2023 8
8. Yargı Paketi ile binlerce mahkum tahliye olacak, binlerce kişi cezaevine girecek: İşte yeni infaz düzenlemesi

Yeni infaz düzenlemesi: Af yok ama binlerce mahkum tahliye olacak, binlerce kişi içeri girecek.

Cumhurbaşkanlığına gönderilen 8. yargı paketinin detayları bugün ortaya çıktı. Ortaya çıkan ilk detaylara baktığımızda 22 farklı kanunda 105 maddeyi değiştiren bir düzenleme olduğu görülüyor. Düzenleme binlerce mahkum ve dışarıda ceza alan, içeri girmeyecek vatandaşı yakından ilgilendiriyor.

Peki mahkumlara af gelecek mi? İnfaz düzenlemesi ile mahkumlara af çıkacak mı? Denetimli serbestlikte neler değişti? DS süresi ne kadar? 4/4 ceza indirimi geldi mi? 2. kez mükerrirler ne olacak? İşte gelen son dakika bilgileri:

Gelelim düzenlemenin detaylarına:

2. MÜKERRİR

Hakkında 2. defa tekerrür hükümleri uygulanan mahkumlar, süreli hapis cezasının 3/4'ünü cezaevinde yattıktan sonra iyi halli olmaları durumunda koşullu salıverilmeden yararlanabilecek.

PARA CEZALARININ ALT ÜST SINIRLARINA ZAM GELDİ

1 gün adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100, üst sınır ise 100 liradan 500 liraya çıkarılacak.

DENETİMLİ SERBESTLİKTE DEĞİŞİKLİK

Düzenleme ile denetimli serbestlite de değişiklik yapılacak. DS her hükümlüye 1 yıl uygulamak yerine cezaya orantılı şekilde uygulanacak. Mahkum, cezasının yüzde 40'ını yatacak. Anlaşılacağı üzre 1 ay ceza alan 12 gün hapis yatacak. Denetimli serbestlik süresi ise 3 seneyi aşmayacak.

Peki kimler içeri girecek? Kimler dışarı çıkacak.?

Başka suçları ilgilendiren düzenlemeler ile de daha önce cezaevine girmeyen veya kısa sürede tahliye olanların daha fazla cezaevinde kalması sağlanacak.

Kimler tahliye olacak: Binlerce 2. kez mükerrir olan mahkuma tahliye yolu açılacak ya da açık cezaevine geçecekler.

AF VAR MI?

Yeni düzenlemede herhangi bir af yok. Sizce af olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

8. YARGI PAKETİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığına gönderilen düzenlemenin kabul eidlmesi durumunda meclise gelecek. Aralık sonunda meclise gelmesi beklenen düzenlemenin Ocak ayında mecliste görüşülmesi ve Ocak ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenleme meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulasını ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Kaynak: https://www.adalet.tv/yeni-yargi-paketi-ile-binlerce-kisi-cezaevinden-tahliye-olacak-binlerce-kisi-ise-iceri-girecek/55860/

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
af kesinlikle gelmeliiiiii
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Kesinlikle Af falan gelmemeli aksi taktirde mağdur edilen vatandaş kendi adaletini kendisi sağlamaya kalkar suç işliyen herkes son güne kadar cezasını çekmeli hatta denetim selbestlik dahi kaldırılmalı,ceza alan hükümlüler yada tutuklular içerde yan gelip yatmamalı çalıştırılmalıdır.
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Lütfen Af istiyoruz.
Ziyaretçi 7 Ay Önce
GENEL AF LÜTFEN
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Tabiki evet