8 İlde Çiftçilere Hibe Para Verilecek: Başvurular Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

8 İlde Çiftçilere Hibe Para Verilecek: Başvurular Başladı

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı son dakika açıklamasında 8 ilde çiftçilere destek verileceğini söyledi.

Tarım 7 Kasım 2022 08:58 0
8 İlde Çiftçilere Hibe Para Verilecek: Başvurular Başladı

Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene katılan Bakan Kirişçi'den 25 milyon liralık destek başvurusu açıklaması.

Binlerce çiftçinin beklediği açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı son dakika açıklamasında Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) çerçevesinde başlatılan 'Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'nde bazı illerde yaşayan vatandaşlara destek ödemesi yapılacağını söyledi. Bakan Kirişçi açıklamasında proje kapsamındaki illeri şu şekilde verdi:

  • Adana
  • Mersin,
  • Osmaniye,
  • Bartın,
  • Kastamonu,
  • Sinop,
  • Kahramanmaraş
  • Çankırı

Bakan Vahit Kirişci konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Üreticilerimize yaklaşık 25 milyon TL tutarında hibe desteğimiz söz konusu. Yazan için kalem esas ise üreticimiz için de alet ve ekipman çok önemlidir. Bu hibelerimiz bu manada değerlendirilmelidir. Göçerlerimize 197 çadır dağıtılacak. Onlara ne kadar  destek olsak azdır. Çünkü hepimiz kentte sefa sürdüğü zamanlarda onlar hayvanlarıyla hemhal olup, dağ bayır dolaşıyorlar. Dağıtacağımız çadırlar 45 metrekare genişliğinde, 510 wat güneş enerjisi sistemi ve buzdolabını da içeriyor. Kentteki konforu bir nebze de olsa dağ başına taşımış olacak. Bu projenin maliyeti 10 milyon TL oldu." ifadelerini kullandı.

Üreticilerin her zaman yanında olduklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Kirişci, "Geldiğimiz günden beri söylüyoruz. Sen üret yeter. Çünkü biz üreticimizin yanındayız. Üreten insanların yanındayız. Ama burada tarım söz konusu olduğu için üreticimizin, çiftçimizin yanındayız. Bu yıl izlemiş olduğumuz TMO aracılığıyla alım politikamız çerçevesinde 2 milyon ton arpa ve buğday aldık. Mısır, çeltik aynı şekildi, Karadeniz Bölgesi'nin iki hakim ve tek ürünü olan çay ve fındık. Bunlarla ilgili alımlarımızda özellikle üreticilerimizi rahatlatma adına çok büyük bir destek olmuştur. Desteklerimiz 2022 yılında 40 milyar TL'ye yaklaştı" dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç