7500 TL'nin üzerinde maaş alan emekliye zam belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

7500 TL'nin üzerinde maaş alan emekliye zam belli oldu

7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alanlara kademeli maaş zammı geliyor. 3 kademede yapılacak maaş zammı yazımızda.

Emekli Haberleri 23 Mayıs 2023 09:54 2
7500 TL'nin üzerinde maaş alan emekliye zam belli oldu

Emeklilere kademeli maaş zammı geliyor.

Geçen gün kamu işçilerine gelen maaş zammından sonra memurlara da maaş zammı müjdesi gelmişti. Erdoğan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında maaş zamları ile ilgili, "Tüm vatandaşlarımızın gelirini artırarak refah seviyesini yükseltecek yeni düzenlemelerde yapacağız. Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı için bu doğrultuda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek ayrıca bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Gelen son dakika açıklamasında emeklilere de kademeli şekilde bir maaş zammının gündemde olduğu bildirildi. Meclisin açılmasından sonra gündeme gelecek düzenlemede en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olması ile birlikte bu seviyenin üzerinde maaş alanların maaşlarının kademeli olarak arttırılacağına yer verildi.

3 KADEMEDE ZAMLAR GELECEK

Gelen bilgilere göre yeni yasal düzenleme ile birlikte 7 bin 500 ile 10 bin lira arasında maaş alan emeklilerin 1. kademe, 10 ile 15 bin lira arasında maaş alanların ikinci kademe, 15 bin liranın üzerinde maaş alanların ise 3. kademe olarak değerlendirileceği ve buna göre seyyanen bir ek zam yapılacağı bildirildi.

1. kademedeki emeklilere yüzde 40, 2. kademedeki emeklilere yüzde 35, 3. kademede olan emeklilere ise yüzde 30 oranında bir zam yapılması planlanıyor.

Buna göre 8 bin lira maaş alan emeklinin maaşı 11 bin 200 liraya çıkacak.

10 bin lira maaş alan emeklinin maaşı 13 bin 500 liraya, 15 bin lira maaş alan emeklinin ise maaşı 19 bin 500 liraya çıkacak. Sizce bu maaş zammı yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EMEKLİYE MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN GELECEK?

Maaş zammının Temmuz ayında geleceği açıklandı. Meclisin açılmasından sonra düzenleme hızlı şekilde gelecek ve yasalaşacak. Zamdan bildirimle haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz:

Android indirmek için > TIKLAYIN
İOS indirmek için > TIKLAYIN
Huawei indirmek için > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
5500 ve 7500 tl ye geçişte en düşük emekli aylığına ne verildiyse yukarıya doğru bütün maaşlara aynısı yansıtılması. hiç mi matematik bilen yok
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kafaya bak kafaya 9900 alan emekli 10.100 alan emekliyi geçecek yaptıkları hesaba bak akıl fikir versin.