7500 emekli maasi ne zaman yatacak? Bakan Bilgin az önce açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

7500 emekli maasi ne zaman yatacak? Bakan Bilgin az önce açıkladı

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında emeklilerin zamlı maaşının hesaplara yatırılacağı tarihi verdi.

Emekli Haberleri 27 Mart 2023 12:10 5
7500 emekli maasi ne zaman yatacak? Bakan Bilgin az önce açıkladı

Son dakika: Zamlı emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatırılacağı belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada 7500 TL'lik zamlı emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatırılacağını söyledi. Bakan yaptığı açıklamada en düşük aylığın 7500 TL'ye çıkacağını, kanun teklifinin bu hafta meclisten geçtikten sonra hızlıca yürürlüğe gireceğini ve Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında maaşların zamlı yatırılacağını söyledi.

Bakan Bilgin konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır" ifadelerini kullandı.

BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN LİRA OLDU

2018 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce hükümetin seçim vaadi olan emekli bayram ikramiyesi, ilk larak 1000 lira olarak belirlenmiş ve yasaya bu şekilde eklenmişti. 2018 yılından sonra her sene 1000 lira olarak verilen ikramiyeye 2021 yılında zam gelmiş ve 1100 lira olmuştu. Geçen gün gelen açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. Bayram ikramiyeleriyle ilgili tasarrufu ifade ettik. Cumhurbaşkanımız bayram ikramiyelerinin 2'şer bin lira olması müjdesini kamuoyu ile paylaşın diyerek ifade ettiler. Yani ramazan bayramı için 2 bin lira, kurban bayramı için 2 bin lira ikramiye verilecek. 900 TL zam yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı ikramiye ödemesi tarihi henüz belli olmadı. Ancak ödemenin 17 Nisan'dan itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor.

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
açlığa mahkum olduk emekli dul yetimin hali içler acısı kıyma peynir ev kiraları almış başını gidiyor her yer fırsatçı kaynıyor kimsede bir şey yapmıyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Dul ve yetim maaşlarıda 7500 olsun onlarında ihtiyaçları var
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Dul yetimler eksik ikramiye alıyor bu durum eşitlensin mağduriyet kalksın
Ziyaretçi 12 Ay Önce
ikramiyelerinde maşaallahı var bozdur bozdur harca
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bayram ikramiyelerini herkese eşit versin dul ve yetimin daha çok ihtiyacı var onlardan kesiyorlar