700 bin kamu işçisinin toplu sözleşme görüşmeleri ilk toplantı bitti: Türk İş'ten son dakika açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

700 bin kamu işçisinin toplu sözleşme görüşmeleri ilk toplantı bitti: Türk İş'ten son dakika açıklaması

700 bin kamu işçisinin maaş zamları belli oluyor. Toplu sözleşme görüşmeleri başladı ve ilk toplantı yapıldı. Toplantıdan sonra açıklama geldi. Peki maaş zammı ne kadar olacak?

Çalışma Hayatı 20 Ocak 2023 14:36 13
700 bin kamu işçisinin toplu sözleşme görüşmeleri ilk toplantı bitti: Türk İş'ten son dakika açıklaması

Son dakika: İşçilerin toplu sözleşme görüşmeleri başladı.

Kamu işçilerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüğşmelerinin bugün itibarıyla resmen başladığına yer verildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i makamında ziyaret eden Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Şimdi 2023 yılında bizim taleplerimizin başında işte bu asgari ücretten sonra özellikle tabanda bir iyileştirme yapmamız gerekiyor. Yani 10-15 yıllık arkadaşlarımız asgari ücret seviyesine yanaştı, böyle bir sıkıntımız var. Talebimizin bir tanesi bu. Hemen akabinde 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere refah payının işçi arkadaşlarımıza verilmesi, arkadan da 2023 yılında verilecek işçilere zam" ifadelerini kullandı.

ORTAK TOPLANTI PAZARTESİ GÜNÜ

Atalay yaptığı son dakika açıklamasındai pazartesi günü de HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarının katılımıyla ortak bir toplantı yapacaklarını söyledi ve görüşmelerin bu şekilde devam edeceğini ifade etti.

Ülkede taşeron sisteminin kökten kaldırılması gerektiğini söyleyen Atalay, "Hükümetin 2019 yılında 696 ile ilgili, kadroya geçenlerle ilgili bize bir sözü var. KİT'ler başta olmak üzere bir daha bu ülke gündeminden taşeron lafını kaldırmamız gerekiyor. Yani TÜRK-İŞ'in, sendikaların talebi bu" edi.

GEÇİCİ İŞÇİLER

Geçici işçiler konusuna değinen Atalay, "TÜRK-İŞ, şahsım ve yönetim olarak, emeklinin meselesi de memurun meselesi de küçük esnafın meselesi de bizi ilgilendiriyor. Onun için bu sözleşme görüşmelerinde taleplerimizden bir tanesi de taşeron meselesi ve geçici işçi meselesi. Bunları bu dönemde çözmemiz gerekiyor" dedi.

Atalay sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bizim asıl işimiz, temsil ettiğimiz insanların hak ve menfaatlerini korumak ve onların talebini ülkeyi yönetenlere getirerek, netice almak. Bu 2023 zammıyla ilgili evvela iyileştirme, arkadan refah payı, 2023 zammı. Bununla ilgili de bizim komisyon beraber çalışacak, önümüzdeki günlerde de bu iki maddenin dışında 2023'te ne zam talep edeceğimizi kamuoyuna açıklarız."

ZAM NE KADAR OLACAK?

Zammın ne kadar olacağı konusuna da değinen Atalay, "Ne gerekiyorsa bunun kararına bizim komisyon, HAK-İŞ ile beraber oturup karar verecekler. Yani toplumun razı geleceği, asgari ücretle söylediğim gibi bizim razı geleceğimiz, 'Bu iyi oldu.' diyeceğiniz bir şey olursa zevkle beraber oturup hallederiz, talebimiz de bu. Çözeceğimize inanıyorum yani burada toplumun beklentisini karşılayacak inşallah güzel bir rakam alırız" dedi.

Sizce zam ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ZAM NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Pazartesi günü yapılacak diğer toplantıdan sonra zammın zam için süreç belli olacak. Zam belli olunca bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
696 KHK ile belediye şirketlerine aktarılan belediye işçileri SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA ALINMALIDIR. Şirket işçiliği Kadro değildir. Norm kadro statüsü verilerek hakkaniyetin yerine getirilmesini istiyoruz.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
sydv personeli kadro istiyoruz hak adalet istiyoruz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
4 d işçilerinde olan mühendisler norm kadro istiyor adamlar mühendis işçi kadrosunda çalışıyor Allah vicdan versin size
Ziyaretçi 15 Ay Önce
özel sektör çalışanıyım.grafiker aynı zamanda bilgisayar teknikeriyim. gazetecilikte yaptım.kpss 70, 2 yıllık aöf büro yönetimi okuyorum. iş bulamıyorum ve hayata küstüm. başvurmadığım ilan kalmadı.yerleşemedim.40 yaşındayım ve lütfen bize ölü muamelesi yapılmasın. Aksi halde ben ve tüm yakınlarımdan oy alamazsınız.açık ve net..
Ziyaretçi 15 Ay Önce
100/50 en zam vermesi gerekiyor hükümetin