700 bin kamu işçisinin maaş zammında son dakika açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

700 bin kamu işçisinin maaş zammında son dakika açıklaması

Son dakika haberi: Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı son dakika açıklamasında 700 bin kamu işçisinin maaş zammına değindi.

Çalışma Hayatı 3 Mayıs 2023 19:14 0
700 bin kamu işçisinin maaş zammında son dakika açıklaması

Son dakika haberi: 700 bin kamu işçisinin maaş zammı için açıklama geldi.

700 bin kamu işçisinin toplu sözleşme görüşmeleri 2023 yılının başında başlamıştı. Ancak Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra toplu sözleşme görüşmeleri yarıda kalmıştı. Depremden sonra görüşmeler yeniden başlamıştı. Türk İş Başkanı Ergün Atalay, seçimden önce anlaşmaya varmak istediklerini söylerken bir son dakika açıklaması da Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan geldi. Arslan yaptığı son dakika açıklamasında toplu iş sözleşmesinin detaylarına yer verdi.

Nohutlu Tepesi Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Yozgat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri töreninde açıklama yapan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bakan ile görüşme yaptıklarını bu konunun gündeme geldiğini söyledi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı son dakika açıklamasında yüksek enflasyonun getirdiği ağır bir hayat pahalılığı olduğuna dikkatleri çekti ve hem devletin hem belediyelerin ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiğini söyledi.

SEÇİM ÖNCESİ İMZALANACAK

Arslan yaptığı açıklamada seçim öncesinde toplu iş sözleşmesine imza atacaklarını söyledi.

BAKAN DA AÇIKLAMIŞTI

Dün açıklama yapan Bakan Bilgin, seçimlerden önce toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Toplu sözleşmede yeni toplantı bu hafta Perşeöbe ya da en geç Cuma günü görüşme olacak. Açıklama gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç