700 bin kamu işçisinin maaş zamları belli oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

700 bin kamu işçisinin maaş zamları belli oluyor

700 binden fazla kamu işçisinin maaş zamlarının belli olacağı toplu sözleşme görüşmeleri sona eriyor.

Çalışma Hayatı 1 Şubat 2023 12:02 1
700 bin kamu işçisinin maaş zamları belli oluyor

Son dakika: 700 bin kamu işçisinin toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor: Kritik toplantı yarın.

Kamuda çalışan 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri olmak üzere bakanlıklar, üniversiteler, hastanelerde çalışan kamu işçilerinin de aralarında olduğu 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Türk İş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak ortak metin için Hak İş ile görüşmeler devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Türk İş ile Hak İş arasında yarın bir toplantı daha yapılacak ve toplu sözleşme için kritik görüşme yapılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan yetkililer, toplu sözleşme ile ilgili, "Bakanlığa sunacağımız ortak metne son şeklini vermek için HAK-İŞ ile de temas halindeyiz. Bu kapsamda iki kez bir araya geldik. Faydalı ve verimli bir süreç oldu. Bu hafta bitmeden mali ve sosyal hakları içeren taleplerimizi netleştireceğiz. Ardından metni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacağız. Sözleşmelerin bir kısmının süresinin de dolduğu göz önünde bulundurularak, anlaşmanın bir an evvel uzlaşıyla imzalanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu görüşmeler memurlar için Ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri sürecini de etkileyecek. Buradan çıkan karar , beklentileri ortaya çıkaracak. Sizce ne kadar maaş zammı olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
meb typişcileri unutulmasın 600.kisilik süreklilik istiyoruz