7 Milyonluk Haciz Mesajı ile Şok Oldu: Pencere Yöntemi ile Her Şeyini Kaybetti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

7 Milyonluk Haciz Mesajı ile Şok Oldu: Pencere Yöntemi ile Her Şeyini Kaybetti

Pencere yöntemi diye adlandırılan bu yöntemle bir kişi 7 milyon lira dolandırıldı. Emekli Kimya Mühendisi, gelen haciz mesajı ile şok oldu.

Haberler 6 Nisan 2022 13:00 0
7 Milyonluk Haciz Mesajı ile Şok Oldu: Pencere Yöntemi ile Her Şeyini Kaybetti

Emekli kimya mühendisinin hayatı, cep telefonuna gelen 7 milyon liralık haciz ile alt üst oldu. 73 yaşında olan İskender Akan'ın başına gelenlerin özeti şu şekilde:


İddialara göre emekli olan Kimya Mühendisi İskender Akan isimli kişi, farkında olmadan bir belgeye imza attı. Farkında olmadan imzaladığı kağıdın pencere yöntemi ile senede dönüştürülmesi sonrası Akan, 6 milyon 950 bin liralık borç yükünün altına girdi. Pencere yöntemi ile imzası alındıktan sonra senede dönüştürülen kağıtta İskender Akan, 7 milyona yakın borcun kefili oldu. Asıl borç ödenmeyince alıcı kefile yöneldi ve İskender Akan'a mesaj gönderildi. Gönderilen mesajda 7 milyon liraya yakın borcu nedeniyle her şeyine haciz geldiğine yer verildi. Mesajla büyük şok yaşayan Akan, soluğu Avukatın yanında aldı.


Show TV'den Serhat Alattinoğlu'nun derlediği habere baktığımızda İskender Akan, olayın nasıl yaşandığını aktardı. Akan, Rus asıllı olan bir kadın ile 2 yıl beraber yaşadığını söyledi. Daha sonra o kadın ile aralarında problemler çıktığını , anlaşamadıklarını söyledi. Akan, en son tartışmalarında ise kadının söylediği 'Bak göreceksin ben yalnız değilim, bana sahip çıkan insanlar var. Senin yanına kalmayacak.' sözlerini aktardı.


Akan, kadının ayrılmadan önce internet üzerinden birkaç sipariş verdiğini, verdiği bu siparişler için kendisine bir imza attırdığını ve kendisinin de istemeden imza attığını söyledi. Atılan bu imza , İskender Akan'ın hayatını alt üst etti. Hemen Avukata giden Akan, detayları öğrenince şok oldu.


İŞTE PENCERE YÖNTEMİ

Konu ile ilgili Show Haber'e açıklamalarda bulunan Avukat Gülsen Sözer dolandırıcıların başvurduğu ve sık görülen 'pencere yöntemi'ni anlattı. Dolandırıcılar size bir kağıt getiriyorlar ve imzalatıyorlar. Daha sonra o kağıtta imzaladığınız kısım kesilmiş oluyor. İmza kısmını kesip altına bir kağıt yapıştırıyorlar. İmza attığınız yer kesik olduğu için siz üstteki kağıdı imzaladığınızı zannediyorsunuz ancak alta yapıştırılmış olan kağıdı imzalıyorsunuz.


Dolandırıcıların sık kullandığı bu yöntem nedeniyle çok sayıda kişi mağdur oluyor. Bunun son örneklerinden biri de İskender Akan oldu. Akan, 6 milyon 950 bin liralık borç nedeniyle her şeyini kaybetmekle karşı karşıya.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç