67 İlde Platform Kuran KHK'lılara İşe İade Sözü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

67 İlde Platform Kuran KHK'lılara İşe İade Sözü

KHK ile kamudan ihraç edilen personeller 67 ilde platform kurdu ve işe iadeleri için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Siyaset 19 Nisan 2022 08:50 0
67 İlde Platform Kuran KHK'lılara İşe İade Sözü

Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilen personeller , birçok şehirde platform kurdu ve işe iadeleri, yeniden yargılama taleplerini dile getirmeye başladı.


Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , 15 Temmuz sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudaki görevinden ihraç edilen personeller ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Herkes barışacak. Herkesin hakkı hukuku teslim edilecek. İnsanlar düşüncelerinden dolayı hapse atılmayacak. KHK ile insanlar görevlerinden atılmayacak. Onların haklarının tamamını teslim edeceğiz. Teslim etmezsek neden siyaset yapıyoruz? Adaleti sağlamazsak neden siyaset yapıyoruz. Bunların haklarını hukuklarını teslim edeceğiz. Şunu da kısaca ifade edeyim: Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi artık halkın partisidir." demişti.


32 İLDE DAHA PLATFORM KURDULAR

KHK ile görevinden haksız şekilde ihraç edildiklerini söyleyen personeller, görevlerine iade için çalışmalar yapıyorlar. Farklı illerde toplanan personeller, platform kurarak haklarını arıyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre KHK'lılar olarak bilinen personellerin 32 ilde daha platform kurduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Halk Partisi tarafından geçen sene Haziran ayında düzenlenen KHK buluşmaları bu sene tamamlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca başkanlığındaki heyet ilk toplantısını İzmir'de yapmış, daha sonra birçok ilde toplantılar yapılmıştı.


Daha sonra 50'ye yakın şehirde toplantılar yapılmış ve 15 binden fazla KHK'lı personel ile bir araya gelinerek görüşmeler yapılmıştı. Şimdiye kadar toplamda 35 şehirde platform kuran KHK'lılar, bu süreçle birlikte 32 ilde daha platform kurdu ve kurulan platfom sayısı 67'ye çıkarıldı.


YETER Kİ TERÖRE BULAŞMASIN

Kılıçdaroğlu konu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada ise “Sözüm söz bütün bu adaletsizlikleri düzelteceğim. O kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın” demişti.


KHK NEDİR?

Uzun adı Kanun Hükmünde Kararname olan bu düzenleme , acele karar alınması gereken konularda Kabinede alınan , anayasaya dayanarak çıkarılan , maddi olarak kanun sayılan kararlardır.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç