650 hasta karşılama ve yönlendirme personeli alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

650 hasta karşılama ve yönlendirme personeli alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı 650 hasta yönlendirme ve karşılama personeli alımı yapacağını duyurdu. Beklenen ilanın detayları yazımızda.

İşçi Alımı 7 Mart 2023 13:50 17
650 hasta karşılama ve yönlendirme personeli alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı 650 hasta karşılama ve yönlendirme personeli alımı yapılacak.

Sağlık Bakanlığı 650 hasta karşılama ve yönlendirme personeli alımı yapılacağı öğrenildi. Bakan Koca yaptığı son dakika açıklamasında ilanın iptal edilmediğini, kısa sürede personel alımının yapılacağını söyledi. "İkinci 42 bin 500 kadro iptal mi edildi?" sorusunun sorulduğu Bakan Koca şu şekilde yanıt verdi: "Kesinlikle iptal söz konusu değil. Ancak yeni durumu dikkate alarak planlamada değişiklikler yapıyoruz. En kısa sürede ilan edeceğiz"

Söz konusu personel alımı 81 şehre yapılacak. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Hasta karşılama ve yönlendirme personeli alımında genel şartları şu şekilde:

- 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak

- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

BAŞVURU NE ZAMAN?

İlana başvurular Mart sonunda, en geç Nisan ayı başında başlayacak. Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
İzmir
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Şanlıurfa merkez
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Sayın devlet büyüklerim lütfen ne olur sağlık bakanlığı hastane alımlarını hızlandırırmısınız geçinemiyoruz iş bulamıyoruz efendim
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Malatya merkez
Ziyaretçi 12 Ay Önce
İnşallah başvurumuz kabul olur