65 yaş üstüne kötü haber: Otobüs ücretli oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

65 yaş üstüne kötü haber: Otobüs ücretli oluyor

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde 65 yaş üstüne otobüslerin ücretli olacağına yer verildi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Emekli Haberleri 17 Ağu 2023 22:20 8
65 yaş üstüne kötü haber: Otobüs ücretli oluyor

65 yaş üstüne otobüsler ücretli oluyor.

Özel halk otobüslerinden son dakika haberi geldi. Gelen haberde Türkiye genelinde özel halk otobüslerinde 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz olarak sağlanan ulaşımın artık ücretli olacağı bildirildi.

Kendimizi bildik bileli otobüslerde 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz seyahat ediyor. Bu nedenle girdiğimiz her otobüste en az 3-5 yaşlı vatandaşımız var. Ancak bu görüntülerin artık sonuna geldik gibi duruyor. Çünkü yeni bir karar alındı ve yaşlı vatandaşlardan da para alınacağı bildirildi.

Geçen günlerde önce Burdur'dan daha sonra ise Aksaray'da 65 yaş üstü vatandaşlardan ücretsiz seyahat hakkı alındı. Artık otobüslere bindiklerinde para ödeyecekler.

Bugün ise çok daha büyük bir haber gündeme geldi. Gelen haberde bunun tüm Türkiye'yi kapsayacağı öğrenildi.

Belediyelerden bağımsız şekilde şehir içi ulaşım hizmeti sunan Özel Halk Otobüsleri bir açıklama yaptı ve  Türkiye genelinde 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım uygulamasını sonlandırdı.

Ankara'da ilk etapta şehir otobüslerinde uygulanacak şekilde anlaşıla bu karar ile ilgili bir açıklama yapıldı ve kararın tüm Türkiye'deki özel halk otobüsleri tarafından bağımsız şekilde alındığını bildirdi ve açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır.

ÖZEL Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle TÜM TÜRKİYE’DE ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı almıştır. ÖZEL Halk Otobüsleri, ücretsiz taşıma karşılığında talep ettikleri destekleri Bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
en güzeli vallahi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
en güzeli vallahi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
65 yaşindaki insanlar nereye gidebilir ya hastane ya postane ne istiyorsunuz bu insanlardan uç kuruş emekli maaşı ile ancak geçiniyorlar
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bence adaletsizlik yaşlılarımız kimi emekli kimisi yaşlı aylığı alıyor. İnsani olarak en doğal hak olması lazım. Dünya menfaatları insanları insanlığından çıkarmış
Ziyaretçi 11 Ay Önce
keşke öyle olsa