65 yaş üstü halk otobüsleri ücretsiz toplu taşıma kalktı mı? Yeni formül açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

65 yaş üstü halk otobüsleri ücretsiz toplu taşıma kalktı mı? Yeni formül açıklandı

65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıması ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve yeni formül açıklandı. Karar bakanlığa iletilecek.

Yaşam 23 Ağu 2023 09:20 0
65 yaş üstü halk otobüsleri ücretsiz toplu taşıma kalktı mı? Yeni formül açıklandı

65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli mi olacak? Son durum açıklandı.

65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu taşımaya binmeleri hakkında geçen hafta bir açıklama geldi. Gelen açıklamada 15 Ekim tarihinden sonra ücretsiz toplu taşıma uygulamasının sona ereceği ve artık otobüse binerken 65 yaş üstü vatandaşların da para vereceği bildirildi.

Bu karara 65 yaş üstü vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar ücretsiz uygulamanın devam  etmesini isterken bu konuda bakanlık bir açıklamada bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bir açıklama yaparak konunun kanunla düzenlendiğini hatırlattı ve “Bakanlık olarak hak temelli anlayışla belirlediğimiz hizmetlerimize başta engelli ve yaşlı vatandaşlarımız olmak üzere her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada özel halk otobüsü ve deniz ulaşım araç sahiplerine yapılan desteğin yüzde 50 oranında arttığını söyledi. Ancak otobüs sahiplerine göre yeterli değil.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, desteğin artması gerektiğini, yoksa ücretsiz taşımanın mümkün olmadığını söyleyerek, "Biz kamu bütçesi kullanmıyoruz. Sadece yolculuk gelirleriyle bu işi sürdürmeye çalışıyoruz. Bir otobüsün maliyeti hesaplanabilir, yarısını devlet karşılar yarısını esnaflarımız fedakarlık yapmış olur. Sadece istanbul'da 2022 yılında ücretsiz binişlerin maliyeti 1 milyar liranın üzerinde. Biz zor durumda olan esnaflarımızın hakları bir şekilde karşılansın istiyoruz" ifadelerini kullandı.

65 YAŞ ÜSTÜNE YENİ FORMÜL AÇIKLANDI

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği tarafından yapılan açıklamada yeni bir talepleri olduğu ve 65 yaş ile 75 yaş arasındaki vatandaşların indirimli binmesi, 75 yaş üstüne ise ücretsiz seyahat hakkı tanınması gerektiği ifade edildi. Karar, önümüzdeki günlerde bakanlık ile yapılacak toplantıda masaya getirilecek. Sizce 65 yaş üstü bedava mı olmalı yoksa bu formül gibi mi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN?

Birlik yöneticileri önümüzdeki günlerde bakanlık ve belediye yetkilileri ile görüşme yapacak ve çıkacak sonuca göre karar verilecek. Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıdan karar çıktığında haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç