65 yaş aylığına zam geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

65 yaş aylığına zam geliyor

65 yaş aylığı alanları sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde 65 yaş aylığı alanlara zam geleceği öğrenildi.

65 yaş aylığına zam geliyor

65 yaş aylığına zam geliyor. İşte Temmuz 2024 yaşlılık aylığı maaş zammı.

65 yaş aylığına düzenleme geleceği açıklandı. Temmuz 2024 tarihi itibarıyla 65 yaş aylığı alan vatandaşların aldığı maaşa zam geleceği öğrenildi. Memur maaşı oranına göre gelecek zammın miktarı da netleşmeye başladı. Peki 65 yaş aylığı başvuru şartları nedir? Kimlere verilir? Ne kadar olacak?

65 yaşını geçen vatandaşlardan ihtiyaç sahibi olan, güvencesi olmayan, geliri olmayanların yaşlılığında zaruri giderlerini karşılaması için devlet tarafından yaşlılık aylığı bağlanmaktadır. Bunun başvurusuna dair bilgiler ise şu şekilde:

65 yaş aylığı alacak kişilerde aranan başvuru şartları nedir?

65 yaş aylığına başvuru yapacak kişilerde aranan şartlar ve başvuruda istenen evraklar şu şekilde verildi:

Kanundan yararlanmak isteyen kişinin İllerde Valilik, ilçelerde Kaymakamlıklara bir dilekçe ile müracaat etmesi gerekmektedir.

65 yaşını doldurmuş olmak.

Bu Kanunda ve bu Kanuna istinaden çıkarılan Yönetmelik ve Genelgelerle belirlenen aylık limitin (TL) üzerinde bir gelire sahip olmamak. Bu gelir şu an için 1500 gösterge rakamının Memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu elde edilen tutardır.

Muhtaçlık Belgesi (İlgili şahıs İl'de ikamet ediyorsa İl İdare Kurulu, İlçede ikamet ediyorsa İlçe İdare Kurulu tarafından adı geçen hakkında yapılacak gelir ve sosyal güvenlik tahkikatı sonucunda 5434 sayılı Kanunun 108. maddesindeki esaslar dikkate alınarak verilir. )

(3) adet belgelik fotoğraf.

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Muhtardan alınacak ikametgah belgesi (İlgili Malmüdürlüğünce matbu olarak şahsa verilir.)

Başvuru nereye, nasıl yapılacak?

Bu evraklarla birlikte başvurunuzu size en yakın Aile ve Sosyal Hizmetler il ilçe müdürlüğüne yapabileceksiniz.

Zam ne kadar olacak?

3504,84 TL olan 65 yaş aylığına yüzde 20 civarında bir zam geleceği öğrenildi. Gelecek zam ile birlikte 65 yaş aylığıa 700 lira 96 kuruş zam gelecek ve Temmuz Aralık 2024 arası için yeni maaş 4 bin 205 TL 80 kuruş olacak. Zam net olarak 3 Temmuz günü belli olacak. Zamdan bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç