65 Yaş Aylığı ve Evde Bakım Maaşına 2502 TL Teklifi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

65 Yaş Aylığı ve Evde Bakım Maaşına 2502 TL Teklifi

65 yaş aylığı ve evde bakım maaşlarına zam yapılması için bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifinin detayları yazımızda.

Haberler 28 Haz 2022 21:17 0
65 Yaş Aylığı ve Evde Bakım Maaşına 2502 TL Teklifi

65 yaş  ve evde bakım maaşına zam teklifi.

65 yaş üstü ve başkasının yardımı olmadan hayatına devam edemeyecek kişilere yapılan ödemelere zam yapılması için teklif TBMM'ye geldi. MEclise gelen teklife baktığımızda teklifin Müzeyyen Şevkin tarafından verildiği görüldü. 

CHP'li Şevkin tarafından verilen 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne baktığımızda 65 yaş üstü ve evde bakım aylıklarına zam yapılması ve en az asgari ücretin net tutarının yarısı düzeyine kadar çıkarılması istendi. 

Söz konusu Teklifin Özeti şu şekilde açıklandı: "Teklif ile, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları ile başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde engelli olan Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâllerinin devam ettiği sürece verilen aylıkların asgari ücretin net tutarının yarısı düzeyine yükseltilmesi, ayrıca muhtaç durumda olan boşanmış veya eşini yitirmiş Türk vatandaşı kadınlara da aynı tutarda aylık bağlanması amaçlanmaktadır."

Teklifin gerekçesi şu şekilde açıklandı:

TEKLİF METNİ

Söz konusu teklifin metni şu şekilde açıklandı:

Teklif kabul edilirse 65 yaş aylığı , 5004 TL olan asgari ücret net rakamının yarısına kadar yükseltilecek. Söz konusu düzenleme sonrasında 65 yaş aylığı ve evde bakım maaşı 2 bin 502 liraya çıkacak. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda teklif gündeme gelecek. Oylama sonucu kabul edilmesi durumunda teklif gündeme alınır.

Sizce bu seviyeye yükseltilir mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç