6222 sayılı kanun değişiyor: Sporda şiddet düzenlemesi geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

6222 sayılı kanun değişiyor: Sporda şiddet düzenlemesi geliyor

Sporda şiddete karşı kanuni düzenleme geliyor. Açıklama adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. İşte gelen Son dakika açıklaması.

Haberler 13 Ara 2023 0
6222 sayılı kanun değişiyor: Sporda şiddet düzenlemesi geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında 6222 sayılı kanunun değişeceğini söyledi.

Geçen Gün Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşma sonrası hakem Halil Umut meler'e yapılan Yumruklu Saldırı, Türkiye Spor tarihine kara leke olarak geçti tüm dünyada da tepki toplayan saldırığının ardından şiddetin önüne geçilmesi için bir düzenleme çalışması başladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında 6222 sayılı kanunda düzenleme yapılacağını ve yeni kurallar getirileceğini söyledi. Bakan Tunç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunumuzda düzenlenen yasak fiilleri işleyenlere yönelik ceza hükümlerini caydırıcılık açısından yeniden değerlendireceğiz. 

Spor alanlarında taşkınlık yapanlar, spor alanlarına yasak madde sokanlar, Müsabaka ve seyir alanlarının güvenlik ve düzenine ilişkin tedbirlerin alınmasında görevini yapmayanlar, belirli bir spor müsabakası sonucunu etkilemek için bir başkasına menfaat temin edenler, spor alanlarında hakaret ve tehdit içeren tezahürat yapanlar, Sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yoluyla açıklama yapanlar hakkında uygulanacak yaptırımların Cezanın caydırıcılığı açısından yeniden  değerlendirilmesi yönündeki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. 

Yeşil sahalarımızı, dostluk ve kardeşlik alanı haline getirmek için elbirliği ile çalışacağız.

konusu düzenlemenin kısa sürede şekillenmesi ve kanunlaşması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmesi bekleniyor. Sizce Sporda şiddetin önüne geçilmesi için nasıl bir düzenleme yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç