600 TL Bayram Harölığı İçin Tek Başvuru Şartı Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

600 TL Bayram Harölığı İçin Tek Başvuru Şartı Açıklandı

Ayda 600 TL Türkiye destek paketi için son dakika açıklaması geldi ve tek şarta yer verildi. İşte ödeme verilecek kişilerde aranacak tek şart.

Ekonomi 25 Haz 2022 19:07 1
600 TL Bayram Harölığı İçin Tek Başvuru Şartı Açıklandı

Aile Bakanı : Ayda 600 TL için tek şart açıklandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık bir paylaşım yaptı. Bakan Yanık yaptığı açıklamada sosyal yardımlardan faydalanamayna vatandaşlara destek ödemesi yapılacağını söyledi.

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Bakan Yanık, "Mevcut sosyal yardımlardan yararlanamayan, sosyoekonomik durumu zayıf olan gruplar var. Türkiye Aile Destek Programı ile hem bu gruplara destek olacağız hem de ülkece ürettiğimiz sosyal refahın daha fazla paylaşılmasını sağlayacağız." ifadeleri ile yaptığı açıklamasında başvuruların e devlet kapısı üzerinden alınacağını söyledi.

TEK ŞART

Destek verilecek vatandaşlarda aranacak şart için açıklama yapan Bakan Yanık, ayda 450 lira ile 600 lira arasında destek ödemesinin 1 sene boyunca yapılacağını söyledi. 1 senenin sonunda yapılacak ödemeler vatandaşlara her ay yatacak ve 1 sene boyunca destek ödemesi devam edecek. 

Tek Şart: Söz konusu destek ödemesi , devletten sosyal yardım almayan dar gelirli vatandaşlara verilecek. 

İşte o açıklama:

İLK ÖDEME BAYRAMDAN ÖNCE

E Devlet kapısı üzerinden yapılacak başvurular sonrasında sonuçlar hemen belli olacak ve vatandaşlara ilk ödeme bayramdan önce 4-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Ödemeler vatandaşların vereceği banka hesap numarasına ve PTT aracılığıyla yapılacak. 

İlk ödeme bayram harçlığı niyetine geçecek.

BAŞVURU

Söz konusu destek ödemesi için başvurular 27 Haziran 2022 tarihinde e devlet kapısı üzerinden başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle takipçilerimize bildireceğiz. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bi kere adanadan sadece 3 il çıkar kozan,seyhan,çukurova ilçeleri il olabilir