60 bin TL maaşla çalışacak işçi bulunamıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

60 bin TL maaşla çalışacak işçi bulunamıyor

İnşaat sektöründe hemen hemen her branşta eleman sıkıntısı yaşanırken sıvacılar, yaşanan eleman sıkıntısı nedeniyle doktordan fazla maaş alıyor.

İş Dünyası 8 Ara 2023 8
60 bin TL maaşla çalışacak işçi bulunamıyor

60 bin TL maaş veriliyor: Ama çalışacak işçi bulunamıyor.

Sene başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremler sonrası inşaat sektöründe kriz patlak verdi. Deprem bölgesinde inşaatlar hızla yükselirken diğer illerden bölgeye çalışmayan gidenler, ara eleman istihdamında yaşanan sıkıntı, usta çırak sisteminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sıvacı bulunamadığı bildirildi.

Hürriyet Gazetesi'nden Eren Sakarya bugün kaleme aldığı yazısında sıvacı maaşlarına ve istihdamında yaşanan sıkıntılara değindi. Sıvacıların doktorlardan bile fazla maaş kazandığını belirten sektör yetkilileri, ara eleman olmamasından şikayetçi.

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Engin Keçeciler yaptığı son dakika açıklamasında konu ile ilgili, "Sadece deprem bölgesinde değil, İstanbul'da, Bodrum'da İzmir'de, kısaca her yerde aynı problemi yaşıyoruz" dedi ve yeterli sayıda beyaz yakalı çalışan olduğunu, ancak ara eleman temininde sıkıntı olduğunu söyledi.

"İnşaat teknikeri, elektrik ve mekanik teknikeri ile sıvı ve seramik ustası bulmakta zorlanıyoruz" diyerek açıklamasını sürdüren Keçeciler, kalifiye eleman bulamadıklarını, bunun için mecburen kalifiye olmayan işçilere yöneldiklerini,, bunun da inşaat kalitesini düşürdüğünü söyledi.

Eleman sıkıntısı nedeniyle maaşların da ciddi oranda arttığını söyleyen Keçeciler, bugün bir sıva ustasının 60 bin lira kazandığını söyleyerek, "Bugün bir sıva ustası ortalama 60 bin lira kazanıyor. Mavi yakalı maaşı beyaz yakalıyı geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Çözüm hakkında da öneriler sunan Keçeciler, teknik okul açılmasını ve bu okullarda kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini söyledi "Artık alaylı usta da yetişmiyor. Bu yüzden bu okulların açılması şart. Otomotiv sektöründe olduğu gibi bu okullarda okuyan gençlere de burs sağlanmalı" diyen Keçeciler, sıvacıların doktordan fazla kazandıklarını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
bende ustayım svacıyım
Ziyaretçi 7 Ay Önce
kim 60 bin vermiş sadece söylüyorlar
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Basvuru nasıl yapiliyo
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Nerede bu iş
Ziyaretçi 7 Ay Önce
c