60 bin işçi alımı olacak: Okullara temizlik görevlisi alımı RTP başvurusu başlıyor 2023 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

60 bin işçi alımı olacak: Okullara temizlik görevlisi alımı RTP başvurusu başlıyor 2023 2024

Okullara TYP kapsamında işçi alımı için son dakika bilgisi. Personel alımına başvuruların kısa sürede başlayacağı öğrenildi.

TYP 19 Ağu 2023 19:40 37
60 bin işçi alımı olacak: Okullara temizlik görevlisi alımı RTP başvurusu başlıyor 2023 2024

Okullara temizlik görevlisi alımı başvurusu başlıyor. Güvenlik görevlisi alımı olacak mı?

Okullara temizlik görevlisi alımı için beklenen süreç sonunda başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftalarda açıkladığı TYP personel alımı için süreçte sona gelindiği ve çalışmaların sona ermesinden sonra TYP personel alımı ilanlarının geleceği, başvuruların kısa sürede başlayacağı öğrenildi. Peki TYP başvuru şartları nedir? TYP başvuruları nasıl yapılacak? TYP başvuruları nereden yapılacak? İşte İŞKUR'dan konu ile ilgili yapılan son açıklamalar ve toplum yararına çalışma programı hakkında detaylar.

KAPSAM GENİŞLEDİ

TYP'de şartlar geçen gün değişti. Resmi Gazete'de yayınlanan açıklamada TYP'de şartların değiştiği, deprem bölgesi için çalışma süresinin 6 aydan 9 aya çıkarıldığı bildirildi. Öte yandan deprem bölgesinde aynı evden başvuruların kabul edileceği de açıklandı.

TPY BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TYP kapsamında yapılacak personel alımına başvuru yapacak adaylarda mezuniyet ve yaş şartı aranmıyor. 18 yaşını geçen vatandaşlar, söz konusu ilanlara başvuru yapıyor. Okullara yapılacak personel alımında ikamet şartı olacak. İl, ilçe ve köy okullarına, bu bölgelerde ikamet eden vatandaşlar başvuru yapabilecek ve bu kişiler arasından yapılacak kura çekimi ile birlikte kazanan isimler belli olacak. Kurada adı çıkanlar, başka bir aşamaya girmeden işe başlayacak.

MAAŞ NE KADAR?

TYP kapsamında okullara alınacak personellere, çalıştığı süre boyunca asgari ücret düzeyinde maaş verilir. Aralık 2023'e kadar 11 bin 402 lira maaş verilecek. Ocak zammı ile birlikte yeni asgari ücrete göre ödemeler olacak.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Okullara işçi alımı ilanlarının bu haftadan itibaren yayınlanması ve başvuruların başlaması bekleniyor. Başvurular bu hafta başladığında adaylara nasıl başvuru yapabileceklerini videolu şekilde anlatacağız. Bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

GÜVENLİK ALIMI OLACAK MI?

On binlerce güvenlik görevlisi, TYP kapsamında okullara daha önce yapılan, ancak son yıllarda yapılmayan güvenlik alımlarının yeniden yapılmasını istiyor. Sizce alım kadrolu mu yoksa TYP kapsamında mı olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (37)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Devemlı olması mantıklı 9 ay çalısıyon dokuz ay sonra yine iş aramaya baslıyon olmuyoki böyle
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Güvenlik Görevlisi alımlar sürekli olmalı ve yaş şartı aranmadan, her yer yaş şartı, emekli için genç oluyoruz, işe gelince konu hemen yaşlı muamelesi yapilıyor, okullara bare sürekli alınsın ögg yeter artık bizde insanız, ya emekli yapın bizi yada 40 yaş üstü ÖGG vatandaşlar okullara alınsın özellikle bayanlar, biz çalişmazsak primi nasıl dolduracağız
Ziyaretçi 11 Ay Önce
typ uzatılmali tam alisiyoruz işten cikartiliyoruz çok sacma
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Lütfen iş arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Ziyaretçi 11 Ay Önce
9 aylık typ çalışanıyım bu sene başvurum kabul olmayacak diye çok üzülüyorum 3tane çocuğum var lütfen bu 9aylik şartını kaldırın bizde faydalanalım