6. Yargı Paketinde Emlak Düzenlemesi: Ev Alımı Satımında Köklü Değişiklik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

6. Yargı Paketinde Emlak Düzenlemesi: Ev Alımı Satımında Köklü Değişiklik

Son dakika haberi: Konut alımı satımında köklü değişiklik yapılacağı açıklandı. İşte 6. yargı paketindeki değişiklik.

Emlak 26 Mayıs 2022 21:57 0
6. Yargı Paketinde Emlak Düzenlemesi: Ev Alımı Satımında Köklü Değişiklik

Konut laımı satımında yeni dönem başlıyor: Araba gibi evler de artık yakın zamanda noterlerden satılabilecek.

Hükümet ile Adalet Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve bünyesinde önemli düzenlemeleri bulunduran 6. Yargı Paketinda sona gelindi. Paketin içeriği hakkında henüz detaylı bir açıklama yapılmadı ancak konu ile ilgili kulis bilileri gelmeye devam ediyor

EV ALIMI SATIMI İŞLERİ HALA TAPU'DA

Bilindiği üzere ev alımı satımı işlemleri Tapu Daireleri üzerinden yapılıyor. Ev almak, satmak isteyenlerin tapudan randevu alması ve randevu saatinde Tapu Dairesine giderek işlemleri yapması gerekmektedir. Ancak yeni düzenleme ile Tapudaki iş yükü azalacak noterlerin iş yükü daha da artacak.

Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı haberinde ev alımı satımının noterlere devredilmesi, noterlerden de ev alımı satımı yapılması için düzenlemenin AK Parti tarafından 6. yargı paketine dahil ettiği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde meclis genel kurulunda gündeme gelecek düzenleme eğer yasalaşırsa ev alımı satımı işlemleri noterler üzerinden de yapılabilecek. 

FİYATI NE KADAR OLACAK?

6. Yargı paketinde yer alan yasal düzenlemenin detaylarına bakıldığında tapu devri ücreti için bir ücret istenmeyeceğine yer verildi. Yapılan tapu devrindeki taşınmazın değerine göre fiyat değişecek ve noter ücreti 500 lira ile 4 bin lira arasında alınacak . Bu ücret her sene yeniden değerleme oranına göre hesaplanacak ve YDO'ya göre zam yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı yapmış olduğu açıklama ile “Biz tıpkı nikah memurları gibiyiz. Nasıl evlenmek için nikah memurunun huzurunda imza atılması gerekiyorsa gayrimenkul alım satımında tapu memurunun huzurunda imza gerekir. Noterden yapılan sözleşmeyle arsa alınıp satılmaz" demişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç