6 Mart 2023 kabine kararları: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

6 Mart 2023 kabine kararları: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında kabine kararlarını duyurdu.

Son Dakika 6 Mart 2023 20:06 4
6 Mart 2023 kabine kararları: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Son dakika: Kabine sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti ve millete sesleniş konuşması yapmaya başladı. İşte açıklama:detayları:

"Milletvekillerimizin her birini hemen deprem illerinde görevlendirerek çalışmalara katkı vermelerini, yanında olmalarını sağladık. Tüm bakanlar bölgeye gitti. Askerlerimiz üzerine düşen görevleri yerine getirdi. Polis ve jandarmamız hem güvenlik hem düzen için , hem yardım arama kurtarma çalışamlarındaki hayati rollreri ile destan yazdılar. Sağlık personellerimiz yıkıntıların altından yaralı kurtulan vatandaşlara şifa dağıtmak için çabaladı.

NATO ve AB dahil 90 ülkeden 11 bin 500 personele kadar arama kurtarma personellerini sahaya dağıttık. Toplamda 35 bin kişi ile dünyada eşi benzeri görülmemiş arama kurtarma gücünü bölgeye gönderdik. Toplamda 271 bin kamu görevlimiz ve gönüllümüz deprem bölgesinde vazife üstlendi. Yarım milyon insanın depremzedelere koştuğu günler gördük. 

Yıkım o kadar büyüktü ki ilk başta istediğimiz şekilde müdahale edemedik. Öncelik arama kurtarma çalışmalarına verildi. 

Bireysel KOBİ'ler için açıklanan 250 bin kredi finansman paketini 350 milyar liraya çıkardık.

İşyerini açacak esnaflara 12 ay ödemesiz, 60 ay vadeli, yüzde 7.5 faizli kredi veriyoruz. Yarısını hazine verecek. Kısa çalışma ödeneği ve nakldi dsetekleri devreye alıyoruz. TYP ile bölgeye sağladığımız istihdamı ihtiyaç sahibi ialelere öncelik vereek 50 bin kişiye çıkarıyoruz. Çocukların eğitimlerinin aksamaması için gayret gösteriyoruz. Evlatlarımızı yeniden okula hazırlıyor hem de depremin tahribatını geçiriyoruz. Kademeli ilk ve orta dereceli okulları açmaya başiladık.

1 Mart'ta 3 şehirde başlayan okullar 3 ilde 13 Mart'ta 4 ilde 27 Mart'ta devreye girecek.

İşte canlı yayın:

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
İlk araca ötv indirimi istiyoruz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Tup ye kadro gelsin geçici çalışma olmasın
Ziyaretçi 13 Ay Önce
sayın cumhurbaşkanım birde şu taşeron işçilerinin kadro meselesini halletseniz şu kandil günü yüzbinlerin duasını alırsınız
Ziyaretçi 13 Ay Önce
sayın cumhurbaşkanımız 10 bin TL herkese verilsin