6 Banka Açıkladı: Asgari Ücretlilere Haciz Artık Yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

6 Banka Açıkladı: Asgari Ücretlilere Haciz Artık Yok

Asgari ücretlilere haciz en tepki çeken durumlar arasındaydı. 6 banka aldıkları kararla artık asgari ücretlilere haciz uygulamayacak.

Bankalar 25 Tem 2022 16:11 7
6 Banka Açıkladı: Asgari Ücretlilere Haciz Artık Yok

Bu bankalar , asgari ücretli ve düşük maaşlılara haciz uygulamayacağını açıkladı.

6 banka tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Katılım bankaları tarafından yapılan açıklamada , bundna sonra asgari ücrete haciz konmayacağına yer verildi. Konu ile ilgili karar, Türkiye Katılım Bankalaır Birliği tarafından alındı ve dar gelirlilerin zaten düşük olan maaşlarına, borçları nedeniyle haciz konulmayacağına yer verildi. Söz konusu karar, tüm üye bankalara tebliğ edildi.

Hayat pahalılığının arttığı son günlerde asgari ücretli vatandaşlar , yaşamlarını idare ettirmekte oldukça zorlanıyor. Açolık sınırı 6 bin liranın üzerinde iken asgari ücretin bundan aşağı olması nedeniyle masraflarını tam anlamıyla karşılayamayan vatandaşlar, acil paraya ihtiyacı olduğunda mecburen banka kredisine ya da kredi kartına başvuruyor.

Ancak bu kredilerin geri ödemesinde asgari ücretliler ciddi sıkıntılar çekiyor. Zaten düşük olan maaşının bir kısmını da kredilere veremeyen vatandaşlar hakkında haciz işlemleri başlatılıyor. Bu konuda 6 bankadan iyi haber geldi. Gelen bilgilere göre Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Ocak ayında yeni mesleki tanzim kararını açıklamıştı. Bu kapsamda 6 bankaya gönderilen bildirimde bankaların asgari ücret ve altında geliri olan vatandaşlara haciz uygulamayacağına yer verildi. 

6 BANKA

Asgari ücret kadar paranın yanı sıra bu hesaplara yatan sosyal yardımlar da haczedilemiyor. Söz konusu karar aşağıdaki 6 banka için geçerli olacak:

-Emlak Katılım Bankası

-Albaraka Türk Katılım Bankası

-Kuveyt Türk Katılım Bankası

-Türkiye Finans Katılım Bankası

-Vakıf Katılım Bankası

-Ziraat Katılım Bankası 

ÖZEL BANKALAR

Bu kararın diğer tüm bankaların örnek olması gerekmektedir. Zaten zar zor geçinen asgari ücretlinin maaşına konulacak haciz, onu açlığa terk etmek olur. 

Siz bu düzenlemeyi hangi bankadan bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İş bankaso
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alkış tutalım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asıl mesele diğer bankalar akbank garanti bankası finans bank türkiye iş bankası özellikle altını ciziyorum cumhuriyet halk partısininde ortağı olduğu iş bankası deniz bank yapı kredi bankası bunlar alsın bu kararı görelim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bütün bankalar yapsın....
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Garanti