6 Ay ve 6 Bin KM Yasağını Bu Şekilde Deliyorlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

6 Ay ve 6 Bin KM Yasağını Bu Şekilde Deliyorlar

Galericilere gelen , alınan sıfır araç için 6 ay ve 6 bin km satış yasağı çok rahat bir şekilde deliniyor.

Taşıt 16 Ekim 2022 09:25 0
6 Ay ve 6 Bin KM Yasağını Bu Şekilde Deliyorlar

300 bin TL cezası var ama kimse uymuyor.

Bilindiği üzere geçen Ağustos ayında Resmi Gazete'de bir düzenleme yayınlandı. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan düzenlemede artık galericilerin aldıkları sıfır aracı 6 ay ve 6 bin km geçmeden satamayacağına yer verildi. 15 Eylül 2022 tarihinden sonra yürülüğe giren sistem , başta işledi ancak şimdi gelen son haberler, 6 bin km kuralına uyulmadığını gösterdi. 

Sıfır aracın aldıktan 6 ay sonraya kadar satılamaması meselesie noter sistemine girdi. Aracın alındığı tarihten 6 ay geçmeden satılmasına izin verilmiyor. 6 bin km kuralında ise ekspertiz raporu isteniyor.

ZATEN 15 EYLÜL'E KADAR OLAN OLDU

Ağustos ayında bu düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı ve 15 Eylül'de yürürlüğe gireceği bildirildi. Galericilerin ise bu tarihe kadar ellerindeki sıfır araçları eşinin dostunun üzerine devrettiği, satışları bu şekilde yaptığı öğrenildi.

BEYAN İLE SATIŞLAR DEVAM

Yeni Şafak'tan Şuayip Alabay bugün kaleme aldığı yazısında, noterlerde artık beyan usulü ile 6 bin km kuralına bakıldığını, ekspertiz raporu istense bile anlaşmalı ekspertize 6 binden fazla km yazdırıldığını ve satışın bu şekilde yapıldığını söyledi.

CEZASI 300 BİN TL : AMA DAHA DEĞİL

Ticaret Bakanlığı, 15 Eylül'den sonra yürürlüğe giren düzenleme sonrası cezasını da belirledi. Buna göre aracı 6 bin km geçmeden satan kişiye 300 bin lira para cezası kesileceği bildirildi. Ancak bu ceza, torba yasa ile yürürlüğe girecek. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç