6 Ay Geri Ödemesiz 0.49 Faizli 10 Bin TL Kredi Başvuru Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

6 Ay Geri Ödemesiz 0.49 Faizli 10 Bin TL Kredi Başvuru Açıklaması Geldi

0.49 faizli temel ihtiyaç kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve başvuru hakkında bilgilere yer verildi.

Kredi 31 Tem 2022 18:05 2
6 Ay Geri Ödemesiz 0.49 Faizli 10 Bin TL Kredi Başvuru Açıklaması Geldi

0.49 faizli temel ihtiyaç kredisi başvurusu hakkında açıklama.

0.49 faizli temel ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlara 2 sene önce başvuru reddi cevabı gelmişti. Başvurusu reddedilen bazı vatandaşlar ise KDK'nın yolunu tuttu. Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuru yapan birçok vatandaş, pandemi döneminde ve şimdi ciddi sıkıntı çektiğini , verilmeyen kredinin verilmesi gerektiğini söyledi.

KDK'ya başvuru yapan vatandaşlara Ombudsman'dan önemli bir cevap gelmişti. Biz de gelen kararlar için geçtiğimiz haftalarda sonuçlara yer vermiştik. Bu haberimiz sonrası Finans7.com'a mesaj atan vatandaşlar , nasıl başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı.

GELİRİ DÜŞÜK AMA YİNE DE KREDİ ÇIKMADI

Pandemi döneminde söz konusu temel ihtiyaç kredisi , dar gelirli vatandaşlar için çıkarıldı. 10 bin liraya kadar verilen söz konusu temel ihtiyaç kredisinde faiz oranı ise oldukça düşük tutuldu. 0.49 faizle verilen temel ihtiyaç kredisinde geri ödeme tablosu ise şu şekildeydi:

Söz konusu krediye 5 milyondan fazla kişi başvuru yaptı. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank tarafından verilen krediye rekor başvuru sonrası 1-2 ay içinde sonuçlar açıklanmaya başladı. Binlerce kişi ise şok oldu. Çok ihtiyacı olmasına rağmen kredi çıkmayan vatandaşlar ise bunun neden olduğunu araştırmaya başladı.

KDK'YA BAŞVURU

Temel İhtiyaç Kredisi sonucu olumsuz çıkan bazı vatandaşlar ise bu durumu Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıdı. Kredinin verilmesini isteyen vatandaşlar KDK'ya söz konusu dilekçesini verdi. KDK ise bu yönde kararını verdi ve Vakıf Bankası, Halk Bank ile Ziraat Bankası'na bildirimde bulunarak dar gelirli olan, pandemi döneminde zor günler geçiren vatandaşlara verilmeyen o kredinin verilmesi gerektiğini söyledi.

KARAR BANKALARA GÖNDERİLDİ

Söz konusu kararda KDK, "COVID-19 pandemisi sebebiyle ekonomide yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için alınan tedbirler kapsamında, iktisadi düzenin devamlılığının sağlanmasındaki kamu yararı gözetilerek ve sosyal devlet ilkesinin söz konusu olağanüstü şartlarda gerektirdiği öncelikler dikkate alınarak başvuranın bireysel temel ihtiyaç kredisi başvurusunun yeniden incelenmesi ve ivedilikle yanıt verilmesi yönünde TÜRKİYE CUMHURİYETİ ZİRAAT BANKASI ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TAVSİYEDE BULUNULMASINA" ifadelerine yer verildi. Aynı karar Vakıf Bankası ve Halk Bankası'na da gönderildi.

Daha önce başvuru yapan ve kredi çıkmayan kişilerin de KDK'ya başvuru yaparak bu yönde karar alarak krediden faydalanabilir.

Söz konuzu kredi size çıkmış mıydı? Aşağıkdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ben yaptım verilmesi yönünde karar geldi ama 1 yıl oldu alamadım . boş açıklamalar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapabiliriz