6 Arkadaşını Patlamadan Kurtaran İşçi, Arkadaşlarımı Bırakamam Dedi, Ancak Nefesi Yetmedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

6 Arkadaşını Patlamadan Kurtaran İşçi, Arkadaşlarımı Bırakamam Dedi, Ancak Nefesi Yetmedi

Maden patlamasında kritik bir detay ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre 6 arkadaşını madenden kurtaran Saygın, diğer arkadaşlarını kurtarmak için madene indi. Ancak geri çıkamadı.

Haberler 16 Ekim 2022 08:33 0
6 Arkadaşını Patlamadan Kurtaran İşçi, Arkadaşlarımı Bırakamam Dedi, Ancak Nefesi Yetmedi

Bartın Amasra'da meydana gelen maden patlamasından kahreden haber gelmiş ve 41 madencimiz feci olay sonucu şehit olmuştu. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre bir işçi, arkadaşlarını kurtarma uğruna canından olmuş.

42 yaşındaki Yener Saygın'ın aslında gündüz vardiyasında olduğu, ancak o gün bir arkadaşı ile yer değiştirdiği öğrenildi. Sakin biri olan ve disiplinli çalıştığı bildirilen Saygın, patlamdadan hemen sonra 6 arkadaşını büyük bir gayretle dışarı çıkardı. Ancak aşağıda başkaları da vardı.

ARKADAŞLARIMI BIRAKAMAM

Aşağıda arkadaşları olduğunu söyleyen Saygın'ın "Arkadaşlarımı bırakamam" dediği ve gaz maskesi takarak yeniden aşağıya indiği öğrenildi.

Ancak Saygın'ın nefesi dışarı çıkmaya yetmedi. Babasının da aynı madende çalıştığı ve emekli olduğu öğrenilen Saygın'ın acı haber, felçli annesi Hafise Saygın'a verildi. Saygın haber sonrası büyük üzüntü yaşarken halasının oğlu Osman Özer isimli kişi "12 yaşındaki kızı Esila'ya âşık bir babaydı. Her boş vaktini onunla geçirirdi" dedi.

PATLAMADAN 2 DAKİKA İLE KURTULAN İŞÇİ

Geçen gün meydana gelen feci patlamdan kıl payı kurtulan bir diğer maden işçisi Aydın Kalaycı olay ile ilgili yaptığı açıklamada, "Eksi 300 kotunda 15 kişiden bir tek ben sağ çıktım. Ama ondan sonra arkadaşlarım için iki kere daha içeri girdim. Arkadaşlarımızı bırakmadık. En son görevimizi yaptık. Hepsini aldık. Ocakta kimse kalmadı" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ŞEYDEN KORKMADIK

Maden işçisi Celal Kara basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  "Hiçbir şeyden korkmadan, tereddüt dahi etmeden içeriye tekrar girdik ve mücadelemizi verdik. Belki arkadaşlarımız rüyalarımıza girecek. Ekmeğimizi kömürden çıkartıyoruz" ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara
Kaynak : Sabah Gazetresi Mevlüt Hasgül  - Mehmet Boncuk - Ali Faik Atay

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç