59 Yaşında Hala KPSS , YKS Kovalıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

59 Yaşında Hala KPSS , YKS Kovalıyor

Sınavkolik adam 59 yıllık hayatında üniversitelere giriş sınavı ve KPSS'ye defalarca girdi.

Sınav 23 Haz 2022 09:29 0
59 Yaşında Hala KPSS , YKS Kovalıyor

Samsun'da bir kişi 41 defa üniversite sınavına girdi.

Samsun'un Bafra İlçesi'ndne ilginç bir rekor girişimi oldu. Adem Topçuoğlu isimli bir kişi, 59 yıllık yaşamında toplamda 41 defa üniversitelere giriş sınavına katıldı. Bu sene 41'inci defa sınava giren Topçuoğlu,  seneye de sınava gireceğini söyledi. 

İLK SINAV 1980'DE

İlk sınava 1980 yılında giren Topçuoğlu, liseyi bitirdikten sonra başladığı sınav macerasına hala devam ediyor ve devam da edeceğini söylüyor. Sınava ilk girdiğinde istediği puanı alamayan ve bir daha sınava giren , ancak 2. senesinde de istediği puanı alamayan Topçuoğlu, askere gitti. 17 yaşından bu yana her sene sınava giren Topçuoğlu, sadec askerdeyken sınava giremedi. Terhis olan ve daha sonra çalışmaya başlayan Topçuoğlu, her sınavda puanlarını arttırmaya başladı. 

4 ÜNİVERSİTE BİTİRDİ

3 ön lisans ve 1 de lisans bölümü bitiren ve okumaya devam eden Topçuoğlu, son olarak geçen hafta yapılan Yükseköğreitm Kurumları Sınavına girdi. Sınavlara girmeyi çok sevdiğini söyleyen Topçuoğlu, “Gençlere baktığımda hemen hemen hepsi üniversite sınavında başarısız olmayı dünyanın sonu gibi görüyorlar. Onlara bu sınavın tek ve son sınav olmadığını göstermek için her sene giriyorum. Onlara, ‘Bir olmazsa iki olur, iki olmazsa üç olur. Bakın ben 41 kere girdim’ diyorum. Hayatım boyunca bir sürü işte çalıştım, bunu yaparken 5 üniversite okudum” ifadelerini kullandı.

KPSS'YE DE ÇOK KEZ GİRDİ: AMA HESABINI TUTAMADI

Üniversite sınavı her sene yapıldığı , KPSS iki senede bir yapıldığı için, KPSS'ye de çok kez girdiğini söyleyen Topçuoğlu, onun hesabını tutmadığını söyledi. 

Seneye 42'nci defa sınava gireceğini söyleyen bu kişi, gelen talep üzerine 42 plakalı Konya'da sınava gireceğini, daha sonraki sınavlarda da plakaya göre sınava gireceğini söyledi.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/egitim/sinavkolik-adem-42089122

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç