'5-6 Bin TL Maaşla Çalışacak Personel Bulamıyoruz'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'5-6 Bin TL Maaşla Çalışacak Personel Bulamıyoruz'

Organize Sanayi Bölgelerinde personel eksikliğinden yakınan sanayiciler, asgari ücretten fazla maaş vermelerine rağmen personel bulamadıklarını söylüyor.

Haberler 17 Nisan 2022 12:40 8
'5-6 Bin TL Maaşla Çalışacak Personel Bulamıyoruz'

Fabrikalar 5-6 bin lira maaşla çalışacak işçi bulamadıklarını söylüyor.


Organzie Sanayi Bölgelerinde hizmet vermekte olan fabrikalar yaptıkları açıklamalarda personel bulmakta sıkıntı çektiklerini , son dönemlerde üretimin arttırıldığını, arttırılan üretim nedeniyle personel ihtiyacının arttığına yer verildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Koordinatörü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, personel eksiğinin giderilmesi için asgari ücretin üzerinde maaş önerdiklerini , ancak buna rağmen personel bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.


Noyan yaptığı açıklamada ara eleman bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Sadece bu bölgede değil birçok organize sanayi bölgesinde personel eksiğinin olduğunu söyledi ve "Bölgemizde ara eleman sıkıntısını maalesef çok fazla yaşamaktayız. Bölgemiz Türkiye'nin ve Trakya'nın en büyük sanayi bölgelerinden bir tanesi. Bizim beklentilerimiz eleman sıkıntılarının giderilmesi. Yani mesleki eğitim okullarının arttırılması. Ben metal sektörüyle ilgileniyorum. Metal üzerine imalatlarımız var, işletmemizde çalışacak kaynakçı, tornacı, frezeci gibi elemanları yani kalifiye elemanları bulamıyoruz. Asgari ücretin üzerinde maaş veriyoruz. Fakat yine de kaliteli eleman bulamıyoruz. Yani kurslar açılmalı, mesleki eğitim okulları artırılmalı. Bunun dışında Organize Sanayi Bölgesi müdürlükleri eğitim çalışmaları yapmalı. Bu tarz eğitimlerle eleman sıkıntısı giderilebilir" ifadelerini kullandı.


İŞKUR SAYFASINDA ÇOK SAYIDA İLAN VAR

İŞKUR resmi sayfasında yayımlanan duyurulara baktığımızda Türkiye genelinde 99 bin 61 kadronun boşta olduğu, bu kadrolara esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden başvuruların alındığına yer verildi.



Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
5 6 bin değil, asgari ücretten 1 lira fazla vermiyorlar yalan!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yorumum ne zaman çıkar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İş başvurusu için gidiyoruz sonra ararız diyip gönderiyorlar. Maaşı işkur ödesin diye yapıyorlar. İşkur programı 3 ay sonra bitiyor,işyeri işten çıkarıyor ya da 5 bin veriyoruz diyor ya 12 saat çalıştırıp mesai ücreti vermiyolar. Asgari maaş artı mesai verse zaten 7500 8000 bin alıcaksın. Servis olmayan işletme servis ücreti ödemiyor. Gençler iş beğenmiyor gibi gösteriyorlar,bizim isteğimiz bu ülkede insanca,hak ettiğimiz ücreti alarak yaşamak. Ben o bölgeye gelip 2500 TL ye ev tutuyorum,zaten 3 ay cepten gidiyor,işkur doğru dürüst bir para vermiyor,daha sonra ise işyeri 12 saat çalıştırıp 5000 bin verecek,ki cumartesi de çalışıyorsun o para ile. Sıkıntı gençlerde değil köle arayan işverende. Yaşlılar hep gençleri suçluyor,madem 12 saat çalışıp asgarinin de altında çalışacağız,neden bizi üniversiteye gitmeye teşvik ettiniz. Mesailer verilmediği için biz aslında 2000,3000 TL ile çalışmış gibi oluyoruz. 5000 mesai ile birlikte verilen toplam ücret. Kimse kimseyi kandırmasın. Çoğu firmada çalıştım.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çorlu'da çalışıyordum hepsinin mk hepsi yalancı ibneler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya bıraksınlar 30 lira gerip organizeye git gel başvuru yap resim ver sonra biz seni ararız diye gönderiyorlar