500 TL ve 1.000 TL'lik Banknotlar Geliyor Mu? Merkez Bankası Başkanı Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

500 TL ve 1.000 TL'lik Banknotlar Geliyor Mu? Merkez Bankası Başkanı Açıkladı!

Türk lirasının alım gücünün düşmesiyle birlikte, piyasada daha büyük paralara ihtiyaç duyuluyor. Peki 500 ve 1.000 TL'lik banknotlar çıkacak mı? Merkez Bankası başkanı açıkladı! İşte haberin detayları...

Ekonomi 5 Haz 2024 0
500 TL ve 1.000 TL'lik Banknotlar Geliyor Mu? Merkez Bankası Başkanı Açıkladı!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan milletvekillilerinin konuya ilişkin sorduğu yeni banknot onuşuna ilişkin, “Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Başkan Karahan, TÜİK verileri, tasarruf tedbirleri ve gündem olan 500 – 1000 TL’lik banknotlar için değerlendirmeler yaptı.

“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Başkan Karahan, ekonomistlerin son dönemlerde sık sık dile getirdiği 500 ve 1000 TL’lik banknotlara ilişkin yaptığı açıklamasında, “Bu kapsamda, küpür kompozisyonunu sizin dediğiniz şekilde ve farklı göstergelerle yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni banknotlara ilişkin bir karar verildiğinde bu konunun kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacağını belirtti. Üst banknotlara ihtiyaç olup olmadığına ilişkin incelemelerin devam ettiğini ifade eden Karahan, “Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı teknik analizler sonucunda ortaya çıkıyor, bu konuda birimlerimiz çalışıyor, incelemelerimiz devam ediyor. Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır” dedi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM

Asgari ücret konusunu da değerlendiren Karahan, yaptıkları açıklamanın yapılan açıklamalar çerçevesinde olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Enflasyon hedeflemesi yaparken, tahminleri ve hedefleri belirlerken de tabii ki birtakım varsayımlar yapmak durumundayız. Ücretlerle ilgili ne olacağı konusunda, asgari ücret bunlardan bir tanesi ama daha genel olarak da düşünmek lazım. Bunu yaparken de daha önce yapılan açıklamaları baz alarak yaptık. Yani bizim burada bir tavsiye niteliğinde değil ifadelerimiz, sadece daha önce yapılan açıklamalar tek artış olacağı yönündeydi. Biz de bunları göz önünde bulundurarak tahminlerimizi yaptık. Bunu da şeffaflık çerçevesinde kamuoyuyla paylaştık, olan budur, onun ötesinde değildir”

Asgari ücrete ek zam için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ve Türk-İş Başkanı Atalay önemli mini bir zirve için bir araya gelecek. Milyonlarca işçi ve işveren konuya ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç