500 Bin Ucuza Kiralık Ev Projesi Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

500 Bin Ucuza Kiralık Ev Projesi Geliyor

Son dakika haberi: Sosyal konut projesinden sonra uygun fiyata 3+1 kiralık evler geliyor. İşte son bilgiler.

Emlak 26 Ekim 2022 09:26 12
500 Bin Ucuza Kiralık Ev Projesi Geliyor

Uygun fiyata kiralık evler geliyor.

Kiralık ev arayan vatandaşları bir nebze olsun sevindiren son dakika açıklaması geldi. Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER tarafından düzenlenen 17'nci Gayrimenkul Zirvesi, “Rota Yeniden Oluşturuluyor” sloganı ile başladı. Zirvede dikkat çeken bir proje duyuruldu. Söz konusu projede ucuza kiralık ev evler yapılacağı ve vatandaşlara uygun fiyatlara sunulacağına yer verildi.

Proje kapsamında bir model hazırlandığı ve söz konusu modelin Cumhurbaşkanlığı ile Bakanlıklara sunulduğuna yer verildi. 3 senede 500 bin kiralık konut üretilebileceğine yer verildi. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada son dönemlerde ruhsat sayılarının azaldığını , sektörün yeniden harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Sene başından bu yana Erişilebilir Konut Komitesi kurulduğunu söyleyen Kalyoncu, içinde ekonomist, finans uzmanı, mimar, kamu yerel yöneticileri, yapı malzemecisi ve emlakçıların da bulunduğu kümeleme ile arsanın üretimde yüzde 50 olan payının sıfırlamasını planladıklarını söyledi.

Kalyoncu açıklamasında sektördeki durgunluğun giderilmesi gerektiğini söyledi ve “Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir model yok. Biz geliştirdiğimiz modelle geliştirme sürecinde arsa payını sıfıra indiriyoruz. Böylece maliyeti yarıya indiriyoruz. Böylece fonlama ve mortgage tarafındaki kaynak maliyetini yarıya indiriyoruz. Eğer gerekirse Merkez Bankası’nın fonlama maliyetini yarıya indiriyoruz” dedi. Söz konusu durumun , devletin arsalarının bu amaçla kullanılması ile mümkün olacağını söyledi. 

Düzenlemenin bundan 7 ay önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye iletildiğini, geçen ay da Cumhurbaşkanı Yardımcısına sunulduğunu söyleyen Kalyoncu, geçen hafta Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile görüştüklerini söyledi.

Kadın erkek TOKİ'ye başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

KİRALAR NE KADAR OLACAK?

Söz konusu proje kapsamında konut üretiminin planlandığını, üretilecek konutların uygun fiyata vatandaşlara kiraya verileceğini söyleyen Kalyoncu, “Sektörümüzün kapasitesinin şu anda yüzde 60’ı atıl durumda. Böylece özel sektörde kamuyla birlikte konut üretebilir. Model gerçekleşirse ilk 3 yılda 500 bin kiralık sosyal konut üretilebilir. Burada bir kira sınırı olacak. Kentlere göre bir tavan sınırı olacak ve bunun üzerine çıkılamayacak. Kiralama fiyatları da karı koca çalışana göre planladık. Örneğin 3+1 bir dairenin kirası 4 bin TL olacak ve 3 ila 4 yıl gibi uzun sürelerle konutlar kiralanacak” dedi.

Kira gelirinin 15 yılda kendisini amorti edileceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Kalyoncu, “Devlet arsalarını ekonomiye kazandırmış oluyor, sektördeki atıl kapasiteyi kullanmış oluyoruz, şu anda ihtiyaç olan erişilebilir konut problemini çözmüş oluyoruz ve aslında devletin de bu süreler bittiğinde elinde yönetebileceği bir konut stoku oluşuyor.”  dedi.

Siz hangi ilden kiralık ev projesi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Programda uygun fiyata kiralık konut projesi için Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarla görüşmenin sona ermesinin ardından duyurunun geleceğine yer verildi. Kiralık uygun fiyata ev açıklaması gelince, başvuru başlayınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
halktan bu kadar koptugunuz belirlediğiniz 4000 TL kira bedelinden belli milletin kiracı olarak ortalama kaç paraya oturduğunu bir zahmet öğrencilerin yeni bir kiracı 1500 -2500 arası kiralık ev buldumu isteyebileceğin kira buldum diye gözyaşı döküyor sen kalkmidsin 4000 TL kirayı bulduğum ekonomik formülle ucuzlatattim diyorsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
güzel bir proje olur devletin kiralık evler yapması kiralarin artışını durdurur yurt dışında devlet evleri var herkesin gelirine göre ev var kişi sayisina göre veriliyor niye bizim ulkemizde olmasın çok güzel olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
güzel bir proje olur devletin kiralık evler yapması kiralarin artışını durdurur yurt dışında devlet evleri var herkesin gelirine göre ev var kişi sayisina göre veriliyor niye bizim ulkemizde olmasın çok güzel olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
4.000 TL kira ucuz mu ya
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok ucuzmuş 4 bin tl ye..Vatandaş ile kafa buluyorsunuz😡