500 bin TL'nin 32 günlük geri getirisi açıklandı: İşte en yüksek faiz veren bankalar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

500 bin TL'nin 32 günlük geri getirisi açıklandı: İşte en yüksek faiz veren bankalar

Bankaların mevduat faizleri rekor kırdı. Son kampanya ile birlikte mevduat faizi yüzde 33'lere kadar çıktı.

Kredi 19 Mayıs 2023 12:06 10
500 bin TL'nin 32 günlük geri getirisi açıklandı: İşte en yüksek faiz veren bankalar

500 bin TL'nin aylık faiz getirisi açıklandı.

Bankaların mevduat faizleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Gelen son dakika haberine göre bankaların faiz oranlarını yüzde 33'lere kadar çıkardığı ve bankaya yatırılacak paranın aylık faiz getirisinin de rekor kırdığı açıklandı. İşte parasını bankaya götürenlere verilen paranın detayları yazımızda.

Altın, borsa ve kripto paralarda yaşanan düşüşlerin ardından vatandaşlar yatırımlarını nereye yapacaklarını düşünüyor. Bu kapsamda risksiz bir şekilde yatırım yapmak isteyen pek çok vatandaş vadeli mevduat hesabını tercih ediyor. Bu kapsamda en garanti para kazanç yeri olan mevduat hesapları son dönemlerde oldukça yaygın olmaya başladı. Bankalar da bu durum sonrası kampanya başlatarak mevduat faizlerini yükseltti.

MEVDUAT FAİZİNE GÖRE AYLIK GETİRİ HESAPLAMA NE KADAR?

Bankalar faiz oranları yüzde 28 ile yüzde 33 arasında değişiklik gösteriyor. Bankaların açıkladığı mevduat faizine baktığımızda aylık getiriler şu şekilde:

Yüzde 28 faizle 500 bin lira paranızı bankaya yatırdığınızda 32 gün sonra banka faiz getirisi olarak size 11 bin 660 TL veriyor.

Yüzde 29 faizle paranızı bankaya yatırdığınızda 500 bin liranın 32 günlük faiz getirisi 12 bin 76 TL seviyesinde oluyor. 

Yüzde 30 faizle paranızı banka mevduat hesaplarına yatırdığınızda 32 günün sonunda toplamda 12 bin 493 TL faiz getirisi alırsınız. 

Yüzde 31 faizle paranızı bankaya yatırdığınızda 32 günün sonunda 500 bin lira için size 12 bin 909 TL faiz getirisi verilecek.

Yüzde 33 faizle paranızı bankaya yatırdığınızda 32 günün sonunda 500 bin lira için size 13 bin 743 TL faiz getirisi verilecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Net mi bu para sonra kesintiye olmasin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
N KOLAY da %36 adı faiz değil bono alıyorsun. Aynı devletin KKM hem faiz hemde kur farkına icazet verdiği gibi yada katılım bankalarının kar payı gibi bankada vadesiz mevduata duran para helalimi sanki tefeciye katkı sağlamak senin bedava paranı ihtayici olana satıyor at izi it izine karışmış nereden bakarsan bak durum kötü RABBİM affetsin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Daire, araba, arsa çok pahalı alamıyorsan yetersiz kalan parasnı mecburen yatırır bankaya ne yapsın fakirler
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Faize bulaşmayan mi var herkeste kredi kartı herkes dolaylı yoldan da olsa faiz yiyor
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Fakire haram zengine helal